Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szülnél otthon kisbabát?

KerteszGabor
Létrehozva: 2010. október 8. 11:14
Kedves fórumozók!  Szeretnénk írni  a Nők Lapjában a legújabb, balul elsült  otthonszülés hátteréről, majd  az alternatív módszer törvényi szabályozásának szükségességéről. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre: Ti szívesen világra hoznátok-e otthon a kisbabátokat? És ha nem, miért? köszönjük előre is a kommentjeiteket, Koronczay Lilla
  1. 2013. december 22. 18:23383.
    Tervezetten mar tul vagyunk, igy szulni nem fogok, de amikor tehettem volna akkor sem eltem vele. Gyerekem es magam biztonsagerzete miatt a hagyomanyos medicina felugyeletet tartottam jobbnak.
    előzmény:
    KerteszGabor (1)
    2010-10-08  11:14
  2. 2013. december 21. 17:32382.
    Nem,semmiképpen sem szulnek direkt otthon. Az más,ha véletlen nincs idő eljutni a kórházba...:) Három gyermeknek adtam életet, szerencsére mindharomszor bőven volt időm beérni a kórházba. Én személy szerint jobban bízom egy képzett szuleszorvosban és szulesznoben ott,ahol a mai tudomány állása szerint megfelelő muto és orvostechnikai eszközök állnak rendelkezesre egy esetleges probléma elhárítására. Mert ott azonnal segíthetnek,ha erre ne adj' isten szükség lenne. Mindkét oldalon vannak ellenpéldak,tragédiák,de az orvostudományt megkérdőjelezni botorság és mindenképp nagyobb az esélye a komplikációk elhárításának esete kórházi környezetben,megfelelő szakgardaval. És ezért még fizetni sem kell,ahogyan sokan ostoban félnek az ügyeletes szuleszorvostol....
    előzmény:
    KerteszGabor (1)
    2010-10-08  11:14
  3. 2013. október 25. 11:12381.

    "Geréb doktornő paraxisában (9 ezer szülés, ebből 3 ezer otthon !) lényegesen kevesebb tragédia történt, mint a hazai kórházi gyakorlatban, tehát mind a mama, mind a baba számára ő a biztonságosabb."

     

    Csak azt az "apróságot" felejti el Kepes (akiben most nagyot csalódtam), hogy a kórházban mindenkit szülesztenek, legyen az bármilyen komplikált eset is, Geréb viszont (elvileg...) csak olyan eseteket vállalt el, ahol eleve nem áll fenn előre láthatóan komplikáció. Na ez az óriási különbség, és akkor már torz az egész statisztika.

    előzmény:
    gyongyur (341)
    2012-02-24  22:13
  4. 2013. szeptember 29. 14:53380.
    Én nem. félnék ha baj van nem elég gyors a segítség.
    előzmény:
    KerteszGabor (1)
    2010-10-08  11:14
  5. 2013. szeptember 28. 08:47379.
    Talán olvass vissza: Nem emlékszem, hogy ebben a topikban, vagy másik hasonlóban, de többször le lett írva, hogy ki volt az a férfi szülészorvos, aki először beengedte az apukákat a szülőszobába. Googe-ban is megtalálod. Ahogy Virág írja, az meg egy másik dolog, hogy kinek a nevéhez kezdték el kötni----véleményem szerint azért, mert a hívei ezt hangoztatják.
    előzmény:
    lodarazs (377)
    2013-02-02  21:01
  6. 2013. február 19. 16:52378.

                                   SZia!

     

    Pécsett már 78-ban volt olyan orvos aki be engedte az apukát!!!!

     

    és biztosan más vidéki városokban is!!!!! AZ hogy a fent említett személy

     

    neve terjedt el hát istenem....  

    előzmény:
    lodarazs (377)
    2013-02-02  21:01
  7. 2013. február 2. 21:01377.

    Sajnos nem Gyöngyúr, hanem Te vagy tájékozatlan ebben a kérdésben.

     

    Az én legnagyobb gyerekeim már 20 év felett vannak, és igen, ők is kórházban születtek, és igen, apás szülés volt, és a hasamra tették őket, és igen, rooming-in-be kerülhettem utána, stb. DE igen, mindez Geréb Ágnes érdeme, mert ő kezdett ezekért a vívmányokért (különösen az apás-szülésért) küzdeni Mo-on még a 80-as évek második felében. Ezt a magyar szülészorvostársadalom jól tudja, pl azok az orvosok, akik aláírták a kegyelmi kérvényét többek között ezekre az érdemeire hivatkoztak, úgyhogy ezt az információt könnyen ellenőrizheted. 

     

    Javaslom, hogy nézz utána, mielőtt lehülyézel valakit, mert nem comme-il-faut ilyen stílusban kommunikálni. Még akkor is kínos így beszélni a másikkal, ha valóban hülyeséget írt/mondott, nemhogy abban az esetben, ha Te tévedsz...  

     

    Egyébként én sem véletlenül nem szültem itthon még 3 szövődménytelen szülés után sem, de azért nem állok be a sorba felelőtlenezni azokat, akik inkább otthon szülnek. Igen mélyen beivódott a magyar köztudatba az a tévedés, hogy a kórházban nagyobb biztonságban van az ember. A nemzetközi statisztikák nem ezt tükrözik, csak mások a kockázatai a kórházi szülésnek, mint az otthoninak. Én magam azért nem szültem itthon, mert nem akartam azt kockáztatni, hogy ha mégis be kell menni a kórházba, akkor megaláznak. Ha olyan lenne az itthoni attitűd is, mint a holland, akkor a negyediket itthon szültem volna. Korábban nem voltam még tisztában azzal, mi minden szól az otthonszülés mellett, magam sem értettem, miért akarna bárki is otthon szülni, mikor kórházban is lehet...

     

    De nem akarok most nagyon belemenni ebbe a parttalan vitába. Jól ismerem a por és kontra érveket, de azt is tudom, hogy a többség egyelőre képtelen elfogulatlanul tárgyalni ezt a kérdést Magyarországon, és ahol ekkora indulatok vannak, ott hiába hivatkozunk érvekre, statisztikai számokra...

     

    Csak arra akartalak figyelmeztetni, hogy kultúrember kulturáltan kommunikál... 

    előzmény:
    Lillaréka (360)
    2012-03-02  21:46
  8. 2013. január 3. 18:53376.

    Kedves olvasók, fórumozók!

     

    A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban:

    Szakdolgozatomban azt vizsgálom, hogy hogyan vélekednek a szülésről azok a fiatal nők, akik még nem szültek.

    Ennek érdekében olyan 18 és 35 év közötti nőket szeretnék megkérni egy kérdőív kitöltésére, akik jelenleg éppen első gyermeküket várják.

    Ha Te magad megfelelsz ezeknek a feltételeknek, akkor kérlek, töltsd ki a kérdőívet!

    Emellett kérlek, küldd tovább ezt a linket azoknak az ismerőseidnek, akikről úgy tudod, hogy első gyermekükkel várandósok, és kérd meg őket is a kitöltésre. Illetve kérlek, továbbítsd azoknak az ismerőseidnek is, akik – életkoruk, foglalkozásuk, stb. okán – ismerhetnek ilyen hölgyeket!

    A kérdőív elérhetősége:

    http://www.surveygizmo.com/s3/1083956/Sz-l-s-kutat-s-20 12-v1

     

    A kitöltés átlagosan kb. 30-35 perc, tehát nem rövid, de még vállalható és sok érdekes kérdőív van benne. A kitöltés önkéntes, és teljesen anonim!  A kérdésekre adott válaszok csak összesítve, statisztikai adatok formájában kerülnek feldolgozásra.

     

    Előre is köszönöm a segítségedet!

    Bármilyen kérdést, véleményt szívesen fogadok a szuleskerdoiv@gmail.com címen!

     

    Üdvözlettel:

    Hegyi Eszter

     

  9. 2012. december 12. 10:51375.

     

    Fótóművésznő keres olyan kismamákat, akiknek már van gyermekük stúdiófotózásra. Az édesanyák gyermekestül 1000 Ft óradíjat kapnak + képek ajándékba. Stúdió Moszkva tértől 5 percre.  A művész eddigi fotói:  http://issuu.com/natasnagy/docs/vmeste/30

     

    Jelentkezés email-en, saját fotóval. Elérhetőség: natasnagy@gmail.com . Nagy Natasa


  10. 2012. július 30. 10:27374.

    Sziasztok!

    Én biztosan nem szülnék otthon, nem kockáztatom a gyerekem és a saját életem... 

  11. 2012. június 29. 09:37373.

    Minden szülőnek joga van eldönteni, hol szeretné a világra hozni a kisbabáját.

    Én nem kockáztatnék, vannak előre nem látható komplikációk, amik a szülés alatt derülnek csak ki, és sürgős orvosi beavatkozást igényelnek, ilyenkor minden perc számít.

     

    A kisfiamnak a köldökzsinór a nyaka köré tekeredett, ráadásul kétszer, és volt rajta egy csomó is. Természetes úton született, de valószínű, az orvos gyors döntése miatt sikerült csak. A tolófájások alatt nézték a szívhangot, és láttam, ahogy egymásra néztek a szülésznővel, nekem annyit mondtak, a babát gyorsan meg kell szülni! Akkor tudtam, hogy valami gond van. Nagy súllyal, és egészségesen megszületett a kis manóm.

     

    A kislányomnál nem volt semmi probléma, sima szülés volt, de ő is kórházban született:)

     

     

    előzmény:
    erika70 (372)
    2012-06-29  09:17
  12. 2012. június 29. 09:17372.

    Az otthon szüléssel kapcsolatban sokszor sokféle véleményt olvastam, hallottam mŕr. Szeretném én is az enyémet megosztani.

    Manapsŕg azt veszem észre , trendi alternativ anyukŕnak lenni, és ebbe beletartozik az is, hogy én még szuperebbül és extrémebbül szüljek, mint a barŕtnöim ,ismeröseim.Nyugateuropai orszŕgokban sok helyen van otthonszülés, de talŕn a korhŕz vészhelyzetben gyorsabban elérhetö, mint Magyarorszŕgon. (gondolok itt pl. egy vidöki kis falura)

    Magamat gyerekeit ösztönösen nevelö anyukŕnak tartom, aki 2-2 évig szoptatta a gyerekeit, és együtt aludt velük, ha igényelték és ugrott, ugrik ma is minden szora.A szüléssel kapcsolatban azonban konzervativ vagyok. Lehet orvost, korhŕzat vŕlasztani, ma mŕr a legtöbb korhŕzban figyelembe veszik a kéréseinket.

    Az én esetemben az elsö terhessčgem fiatalon, problémamentesen zajlott, és a kiirt idöben elkezdödött a szülés. A kontrollnak köszönhetöen észrevette az orvosom, hogy a fiam szivhangja nem jo, és azonnali csŕszär mellett döntött. Epidurŕlis érzéstelenitéssel szültem, ébren lehettem és semmi rossz élményem nem maradt. Mint kiderült a nyaka köré tekeredett a köldökzsinor.

    Kislŕnyommal kisebb problémŕkkal, de szintén szuper terhességet éltem ŕt, vele egy utolso rutinvizsgŕlat alatt lettem rosszul.Terhességi mérgezést kaptam, és azonnal csŕszŕroztak, altatŕssal. Mindkét szülésem végzédhetett volna tragédiŕval, ha nem korhŕzban szülök. 

    A csŕszäros szüléssel kapcsolatos sztereotipiŕkat is szeretném eloszlatni: én tudtam és tudom szeretni a gyerekeimet, szoptatni is tudtam, és élményként éltem meg a gyerekek születését.

    Felelötlenségnek érzem az otthon szülést, szerintem a biztonsŕg fontosabb a katartikus élmény megélésénél, de ez csak egy vélemény.

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  13. 2012. június 25. 21:35371.

    A 4. ponthoz:

    Nem kötözködés, de ahogy olvastam ezt a hszt felötlött bennem, hogy már olvastam valahol, hogy Franciaországban nincs nagyon otthonszülés. Ezért ott nem lehet rengeteg statisztika. Ennek megerősítésekent belinkelem, Tudásbázis cikke: 

    "Franciaországban nagyon ritka az otthonszülés: az évi 800 ezer újszülöttből alig ötszázat érint, ez a franciaországi szülések 0,5 százalékát jelenti. A francia törvények nem tiltják az otthonszülést, de nem is szabályozzák pontosan. A francia orvosok nagy többsége biztonsági okokra hivatkozva nem támogatja az otthonszülést. Ha az otthonszülés az anya vagy a gyermek halálával végződik, az abban közreműködött szülésznő vagy orvos szabadságvesztéssel büntethető. A felmérések szerint a francia nők negyede szívesen szülne nem kórházi körülmények között, de Franciaországban alig hatvan szülésznő vállal otthonszülést. Annak minden egészségügyi felelősségét nekik kell vállalniuk és korlátaikat is ők maguk határozzák meg. "

    És egy másik link, ami egy-két ország szokásába enged bepillantani. "Kitekintő. 2012. 02.14. cikke

    Németország:
    Nem tilos, azaz elvileg engedélyezett az otthonszülés, de csak kevés kismama él ezzel a lehetőséggel. A szüléseket kizárólag szakképzett bábák vezethetik, a "kontárkodás", vagyis a szakképzetlen személy szülésbe való bevonása bűncselekménynek minősül.

    Svájc:
    Meglehetősen liberális a rendszer, ugyanis nincs szabályozva az otthonszülés, ennek ellenére legális, ráadásul a biztosítással nem rendelkező kismamák számára jóval olcsóbb megoldás, mint a kórházi szülés.

    Svédország:
    Bár jogilag adott a lehetősége, mégis alig akad olyan kismama, aki saját otthonában óhajtja világra hozni gyermekét, ami jórészt a kórházi ellátás magas színvonalával magyarázható.

     

    előzmény:
    gyongyur (363)
    2012-03-03  23:03
  14. 2012. június 13. 13:18370.

    A hollandiai es magyar helyzetet az otthonszulesek teren nem igzan lehet osszehasonlitani egymassal, mert a ket helyzet es a ket orszag mentalitasa eteren nagyon kulonbozo. Hollandiaban tobbek kozott azert tamogatjak az otthonszulest, mert egy nagy nepsurusegu orszagrol van szo, ahol egesz egyszeruen nem tudnak mindenkinek korhazi agyat es szemelyzetet biztositani a szules idotartamara. Csak ezt persze igy nem mondjak ki. Mindenesetre a nok koreben is meglehetosen elfogadott dolog az otthonszules tenye, ugyanakkor az elso gyermekes anyukak kb. 50 %-a a korhazba kenyszerul kulonbozo komplikaciok miatt, meg akkor is, ha eredetileg otthon szerette volna vilagra hozni a gyermeket.

     

    Korhazban szulni egyebkent nem olyan draga, ha nincs ra megalapozott orvosi indok, akkor kb. 300-400 euroba kerul. Ha van orvosi indok, akkor ingyenes, vagyis allja az egeszsegugyi biztosito.

     

    Egyebkent pedig a holland terhesgondozasi - es szulesi - rendszer is teljesen mas, mint Magyarorszagon: van egy szulonoi es egy nogyogyasz vonal. A szulonokkel lehet otthon, de a korhazban is szulni. A nogyogyaszhoz - ami termeszetesen szinten korhazat jelent, de a szulonoktol kulonallo reszleget! - mar csak az kerul, akinek megalapozott orvosi indoka van ra, vagyis valamilyen komplikacio lepett fel a terhesseg vagy a szules alatt. Egyebkent pedig marad a szuleszno.

     

    Valaszolva a feltett kerdesre: en az elso gyermekemet Hollandiaban, korhazban szultem, orvosi indoklassal. Ha nem lett volna ra okom, akkor is inkabb ott szultem volna es fizettem volna erte. Magyarorszagon sem szulnek otthon szivesen.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  15. 2012. május 4. 20:20369.

    Az angol otthonszülési statisztikákról csak annyit,hogy siralmasak.  Nagyon.

    Ne kövessük őket.

    Bár, akár mondhatjuk azt is, hogy Darwinnak is lehet igaza, csak ez nem fair azokkal a kisbabákkal szemben, akik otthon születnek.

    előzmény:
    gyongyur (363)
    2012-03-03  23:03
  16. 2012. május 4. 19:59368.

    Nem.

    1 kisfiam van, a szülés során majdnem folyamatosan CTG-n voltam, 17 óra vajúdás után elkezdett romlani a szívhangja, elkezdett bradycardizálódni. Sürgős császár lett belőle, altatással. 10-es Apgarral jött a világra.

    GÁ mikor vette volna észre, hogy bradycardizálódik a gyerekem? Monitorozás nélkül? Amikor sok órával később nagy nehezen oxygénhiányosan/holtan megszülöm?Belegondolni is rossz.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_320256
    Torolt_felhasznalo_320256
    2012. Április 13. 12:34367.

    A maga életéről mindenki úgy dönt (kis túlzással) ahogy akar, az az ő saját felelőssége, viszont ha mások életéről van szó, jelen esetben gyermekéről, akkor nem dönthet,nem veszélyeztetheti azt.

     

    Köztudott, hogy a legtöbb szövődmény a szülések során merül fel, a kórházban viszont azonnali beavatkozásra kerülhet sor,bármiféle probléma adódna, így nem kockáztatjuk feleslegesen gyermekeink életét.

    előzmény:
    KerteszGabor (1)
    2010-10-08  11:14
  18. 2012. március 8. 10:11366.

     Ez a hozzászólásod "enyhén" lenéző azokkal szemben, akik nem értenek veled egyet, annak ellenére is, hogy azt hangoztatod meg kellene érteni a másik oldalt is.

     Az én párom is jelent volt, segített, de azért én szültem meg a gyerekeink. Ő meg támogatott mindenben, próbálta átérezni mit érzek, de a fájdalmat nem érezhette át, csak a katarzist, amikor megszületett a baba, s aztán az izgalmat, félelmet, vagy minek nevezzem, miután a benn maradt méhlepény darabka miatt altatni és kaparni kellett egyik pillanatról a másikra... S nagyon sok ilyen férfi van még, aki megad minden támogatást vajúdó nejének. (számomra ez nem kiemelkedő teljesítmény, hanem normális hozzáállás)

     

    A statisztikákról mindenki tudja, hogy azt lehet kimutatni belőle éppen, amit akar az ember.

    Azért nem egy nem kettő tanulmány megjelent arról is, hogy nem is biztos, hogy olyan nagyon jók a holland, angol otthonszülési statisztikák... ne akard, hogy keressem meg, mert már többször be lett linkelve (csak ugye mindenki azt olvassa csak el, amit akar) többek között sokkal nagyobb a kockázata annak, akinek mégis be kell mennie a kórházba, mint annak aki eleve ott kezdené. Nem arról beszélek, akinél semmi komplikáció nincs.  Tehát otthon szülni, addig jó, amíg nem kell menni sehova. De amint indulni kell a helyzet rosszabb, ezen tanulmány szerint. Márpedig az otthon kezdődött szülések igen nagy száma kórházban végződik.

     Pont emiat (véleményem szerint) az ideális, egy kellemes, biztonságos kórházi környezet lenne. 

    Hogy Geréb Á. miért kezdte el, arról a vélemények megoszlanak. Én nem voltam ott, gondolom te sem. Te azt hiszed el, amit ő mond, hogy nem voltak megfelőek a körülmények,más meg azt amit más mond, hogy nem volt jó orvos és a szakma kivetette magából..  Hogy mi az igaz én nem tudhatom, mivel nem voltam ott.

    Hogy kuruzslónak kiáltják ki egyesek? Nos azt hiszem az utolsó hivatalos vád ez. Vagy nem? 

    Én elhiszem a tapasztalatot, a szakmai tudást is, de egy tény: eltiltása ellenére szüléseket kísért, vezetett, ki hogy akarja hívni. Azaz törvényt szegett.  Ha bábaként dolgozott (ami erősen vitatható dolog, mert a bába foglalkozás nemvolt hivatalos itthon) akkor nem alkalmazhatott volna pl oxitocint, gátmetszést, mivel pl az oxitocinra rá van írva: kizárólag orvosi felügyelet mellett és kórházi körülmények közt alkalmazható.

     

    A tárgyaláson nem voltam. Nem ismerem a tényeket.

    Hogy más milyen büntetést kap meg vagy nem, ez jó kérdés. De az, hogy más megússza nem jelenti azt, hogy mindenkit fel kell menteni. Inkább azt jelenti, hogy a mást is el kell itélni, ha törvényt sért.

     

    Amit meg már sokszor feltettem és sose válaszoltak nekem még rá.

    A 3000 szülésből mennyit vezetett le Ági? 

    (valamint nem válaszoltál a holland kérdésemre, holott te hoztad fel...honnan van az infód, hogy ott szuper a kórházi ellátás?)

     

    előzmény:
    gyongyur (363)
    2012-03-03  23:03
  19. Torolt_felhasznalo_577140
    Torolt_felhasznalo_577140
    2012. március 7. 06:21365.

    Kedves Uram !

    Tisztelem véleményt , de nem osztom

    A szülés valóban élmény , melyet a szülő nő kis szorongással és tagadhatatlan fájdalommal él meg. 

    Magam szigorló orvosként, majd orvosként szültem. Sajnos mindkét szülésemnél szövődmény  következett be, mely otthon esetleg halálos is lehetett volna .

    A szüléshez normál esetben nem szükséges orvos, jól képzett bába is levezetheti. Vitatott a gátmetszés  végzése, melynek céljaa rejtett részleges izomszakadások megelőzése. 

    A  születésházak a régi szülőotthonok modern " luxus " változatai  . A szülőotthonokat azért létesítették, hogy az akkor mostoha hygiénés körülmények között élő  női lakosság , megfelelő körülmények között szülhessen ott , ahol szükség esetén megfelelő szakmai háttérrel elháríthatják az esetleges szövődményeket

    Az otthon szülés rizikója kiszűrhető lenne , ha megfelelő körülmények között szülhetnének kórházban a nők, és az orvosok keresnének annyit,hogy nem kellene a paraszolvencia lehetőségével   élniük, esetleg visszaélniük. 

    Geréb Ágnesről alkotott véleményünk nem  egyezik, mert 

    ő a törvény megszegésével folytatta tevékenységét . De nem úgy , mint Albert Schweitzer, akit csak a segítés vezérelt, hanem ez jól megtérülő befektetés volt. Felkészültségét megítélni nem tudom , csak önzetlenségét vitatom. Nem sokgyermekes  asszonyokon segített a szoba - konyhában , hanem luxus villákban vezetett le szüléseket , önmagukat nagyon felvilágosultnak tartó gazdag nőknél.

    Geréb Ágnes  meghurcolása nekem sem szimpatikus, mert itt többről van szó, mint szakmai vitáról  Elutasítom rabláncon vezetését, amikor bűnözők kisétálnak a tárgyalóteremből

     

    Vitatkozni én sem akarok , mert úgy érzékelem, hogy a Maga álláspontja is bebetonozott  és azt várja , hogy mások elismerjék igazát

    előzmény:
    gyongyur (363)
    2012-03-03  23:03
  20. Torolt_felhasznalo_443625
    Torolt_felhasznalo_443625
    2012. március 3. 23:13364.

    Eleinte én is gondoltam rá otthon szülni. De minél közelebb jött az idöpont, annál tisztább volt, hogy megyek kórházba.

     

    A 3. gyerekem olyan nagy volt ( 4,5kg) hogy egyedül képtelen lettem volna rá..

    Ja, és nem tudtam, hogy mekkora, csak kórházba akartam menni... ( szombaton szültem, hétfön reggel haza jöttem, de nagyon szaruk voltam- )

     

    Öszintén szólva:

    Arra gondoltam, ha valami lenne, azért csak van ott doki,

    másrészt meg, hogy legalább 2-3 napot hadd feküdjek, mert tudtam, ha haza jövök, AZONNAL munkába kell állnom. (így is lett)

    Es utolsó érvem még, de nem lényegtelen:

    ha otthon szültem volna, a trutyit még utána magam kellett volna eltakarítanom..  na ne máááá... :/

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  21. 2012. március 3. 23:03363.

    Mivel úgy látom többnyire ugyanazok a nevek vitatkoznak minden megkezdett topicon, remélem elég egyszer leírnom, mert semmi de semmi kedvem fanatikus GerébÁgnes ellenes, és otthonszülés-ellenes élharcosokkal folyamatosan meddő vitát folytani.

     

    1

    mindenkinek megvan a maga véleménye, és ez tartassék tiszteletben!!

    mint mondottam, szívből örülök, ha valakinek tetszett a kórházi tapasztalat.

    2

    Férfiként regisztráltam, de nem jelenti, hogy egyedül vagyok, és bizony a bejegyzéseket minimum megbeszéljük, de általában együtt ülünk a gépnél. Az én nickem, ezért én írok 

    3

    hogy a szülés élmény, azt az a katartikus felszabadult öröm bizonyítja, ami akkor önti el a folyamat fő és mellékszereplőit, amikor megszületik a baba.

    Magam részéről kijelenthetem, hogy osztoztam nejem örömében, végig melette álltam, amiben tudtam segítettem.

    Egy percig sem tagadtam, hogy fájt neki.

    Együtt csináltuk végig.

    4

    hogy a szakképzett bába által kísért otthonszülés biztonságos, azt a rengeteg angol, svájci, holland, skandináv, francia  és magyar... stb sokéves statisztika mutatja, ahol az sérülések csekély száma árulkodik.

    A fogalomzavar elkerülése érdekében mondom, hogy ebbe a kategóriába sorolom magam részéről a születésházakban valamint a rokonoknál, ismerősöknél való szüléseket is ... tehát talán az otthonoslenne a jobb szó, mindenesetre ez sem vonatkozik a mai magyar kórházi szülészetekre, tisztelet a kivételnek.

    nem lenne ekkora vita az otthonszülés körül, ha egyrészt nem próbálnák minden módon ellehetetleníteni, másrészt a magyar kórházak -tisztelet a kivételnek- hoznák azt a színvonalat, mint pl a korábban emlegetett otthonszülést elfogadó országokban. 

    6

    hogy Geréb Ágnes személye összefügg az otthonszüléssel, az azért lett így, mert munkássága során a kórházakban nem tudta megteremteni azt az intim nyugodt békés légkört, amit szeretett volna, tudtommal ez volt a fő motiváció, ezért kezdte el az otthon kísért szüléseket, és mivel az ügy élharcosává lett kikiáltva, igenis összefügg a munkássásga és az otthonszülés mai helyzete. talán nem is létezne a jelenség, hogy otthon szülni, ha ő nem kezdi el.

    7

    Jogban jártasabb fórumtársaktól kérdezem, hogy Geréb Ágnes doktornőt bárki kuruzslónak, sarlatánnak kiáltja ki, az nem mondható már rágalmazásnak? hiszen szakvizsgákkal és sokéves tapasztalattal rendelkező orvosról van szó, akit a szakmájában nemzetközileg elismernek. ... csak épp magyarországon nem. 

    8

    Hogy a bírósági tárgyalás, és az ítélet  kísértetiesen hasonlít egy koncepciós perre ez nem tűnik fel a tisztelt fröcsögő, Geréb Ágnes-ellenes fórumtársaknak abból pl

    -hogy a tárgyalási jegyzőkönyvek nem a tárgyaláson elhangzottakat rögzítik?

    -hogy a bíró nem hallgatja meg a szerinte elfogult, és egyébként sem kompetens tanukat, akiket a védelem kért, sőt a vád nyíltan otthonszülés-ellenes szakértőinek nyilatkozataiban sem foglalkozik az ellentmondásokkal, és nyilvánvaló ferdítésekkel?

    -hogy rosszabbul bántak a fogvatartása alatt a doktornővel, mint sok igencsak közveszélyes bűnözővel?

    -hogy sokszor igencsak nagy bűnöket elkövetők sem kaptak ekkora büntetést a bíróságtól?

    -hogy rendre elsimulnak az orvosi műhibák esetei, mégcsak ügy sem lesz belőlük, de Geréb Ágnest meghurcolják /és még tisztességesen védekezni sem tud/?

    ... 

     

    Költői kérdés volt, nem várok választ, de talán nincs is értelme vitázni olyanokkal, akik gyakran ugyancsak tudatlanul, de legalábbis értetlen huzzáállásuk és/vagy bebetonozott előre alkotott ítéletük miatt, nem hajlandóak elismerni, hogy másnak is lehet igaza. -tisztelet a kivételnek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  22. 2012. március 3. 22:34362.

    Javaslom ezt a cikket

    a csodás holland szülésélményről.

     http://bezzeganya.postr.hu/korhazban-szu ltem-hollandiaban

     

     

    előzmény:
    gyongyur (352)
    2012-02-25  09:08
  23. 2012. március 3. 22:28361.

    Neked van olyan ismerősöd, aki Hollandiában kórházban szült?

    Ha lenne tudnád, hogy habár a kórház maga szebb, de az orvosok semmivel nem jobbak, sőt.

    Valamint tisztában vagy vele mennyibe kerül és milyen biztosítás kell hozzá? Hmm?

    Na részben ezért szülnek otthon. Mert a kórházi szülés rohadt drága.

    előzmény:
    gyongyur (352)
    2012-02-25  09:08
  24. 2012. március 2. 21:46360.

    Eszméletlen mennyi hülyeséget hordasz össze és mennyire tájékozatlan vagy... 

    Már jó 20 éve is volt apás szülés, egy csomó kórházban.. Nem hiszem, hogy a győri egyetlen lett volna ezzel az országban.

    A 21 éves fiamat is azonnal megkaptam a szülés után... és csak azért vitték el éjjelre, mert a vérnyomásom az egekben volt.

    A két lányom 18-15 évesek, a fürdetés, és öltöztetés után végig velem volt. Szülés után azonnal a hasamra tették és kb 10 percet vett igénybe amig megvizsgálták és felöltöztették őket..   

    MA is ez a gyakorlat.  Apás szülés, mama-baba szoba...

     

    Neked vagy geréb hazudott, vagy Te terjesztesz szándékosan hazugságokat.  

    előzmény:
    gyongyur (357)
    2012-02-26  22:34

Címlap

top