Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gumis lepedő?
Sziasztok!
180*200 cm-es franciaágyunk van. Nem matracos, hanem hagyományos, kárpitos, ágyneműtartós. Vettem frottír gumis lepedőt, mert a nem gumis állandóan gyűrődött. (sokat forgok éjjel) DE: ez a gumis folyton lejön a sarkáról, és már ugrik is be középre, tehát még rosszabb, mint a sima. Igaz, olcsó gumis lepedőt vettem. Találtam az ikeában 3500 Ft-ért jobb minőségűt. Ebben szeretném a tanácsotokat kérni: való egyáltalán gumis lepedő ilyen franciaágyra, vagy az csak a matracosra jó? Félek, hogy megveszem 3500 Ft-ért, és ugyanúgy lejön a sarkokon állandóan. Köszi előre is, ha írtok!
Esetleg ilyen? :
Szia,
csak jótanács, ha 180x200 az ágy, akkor ne 180x200 lepedőt vegyél rá, mert az tényleg pöndörödik. Nekünk matracunk van és akkor jártunk így.
Nagyobb lepedő, 200x200 kell rá.
Szia!
Nekünk nagyon bejött a fekvőbetét/matracvédő, attól függ, hogy melyik áruházban hogyan hívják.
Ennek a négy sarkán is van vastag gumiszalag, és az remekül a helyén tartja. Erre szoktuk ráteríteni a sima lepedőt.
Azért is jó, mert ebben van bélés, és pl. volt már rá példa, hogy a gyerkőc a kinyitott ágyra (nekünk állandó alvásra megfelelő Cardo kanapénk van, egy vagyonért) ráfolyatott egy kevés tápszert (felborult az üveg), de a matracvédő felfogta az egészet, így a kárpit nem lett foltos.
Mondjuk árban elég drága, de szerintem megéri.
Ilyen az ikeás:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/601408 99
de van a jyskből is, az is jó fajta:
http://www.jysk.hu/4/5/3401923/a/catalog
Mond juk itt a jysk honlapon csak egyfélét mutat, de van több méretben, ráadásul január 20-tól 26-ig akciós lesz náluk, akkor a 180x200-as méret 7000,- lesz, 12900 helyett.
Ja, az ikeásunk már évek óta meg van, most is ugyanolyan, mint új korában, és mosógépben 60 fokon mosható.
De a jyskest is jó minűségűnek találom (éppen vasárnap nézegettem), mi is veszünk belőle 20-a után, azt 90 fokon is lehet mosni.
Szia!
Bár nálunk matrac van, azért talán mégis megírnám, hogy én mindig a Lidl-ben veszek lepedőt, mert nagyon jó minőségű az anyaga és a gumírozása is. Szerintem neked is jó lenne, én ugyanis egy olyan magas matracnál használom, amit nem is tudok felemelni, hogy alágyűrjem a lepedőt, így csak az olda közepéig ér le, mégsem mozdul el.
Szia,
Nekünk is ilyen ágyunk van, s csak gumis lepedőt használok.
Viszont lehet kapni olyan alulról rácsiptethető széles gumit, amitől nem tud leesni. Szóval 4 db kb. 15-20 cm hosszú széles gumi, két végén olyan csiptetőkkel mint a nadrágtartón. Felemeled az ágyneműtartót és mind a négy sarkához rácsipteted. Hogy hol lehet kapni azt sajnos nem tudom, mert én is kaptam már sok évvel ezelőtt. Ettől tuti biztos nem jön le.
Remélem érthető voltam. :-)
Üdv.
Hajni
Szerintem nem az olcsóságával van baj. Az olcsó max. hamarabb kopik.
Valószínű, hogy az ágyneműtartós, ágyadra nem tudod tökéletesen ráhúzni, nem szorul rá.
Szia!
Szerintem nem érdemes megvenned a drága ikeás gumis lepedőt, mert az is le fog jönni az ágy sarkáról.
Ezeket a lepedőket inkább matracokhoz tervezték.