Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Jaj, találtam még egypárat.
Krumplis párna (élesztős)
Krumplis párna (élesztő nélküli)
Sárgabarackos gombóc(befőtt vagy más gyümölcs is jó)
nyers, hát a mennyiség a krumplitól is függ.
Általában 1 elég szokott lenni.
Összetöröd, megy bele tojás, fokhagyma, só, és sok sok reszelt sajt, füstölt is.
Kis golyókat formálsz belőle, zsemlemorzsába forgatod és olajban kisütöd.
Nálunk a család imádja, mustáros-tejfölbe mártogatjuk. nyaminyami
krumplis pogácsa
istenien nézz ki, küldj egy kis maradék főttkrumplit csőpostán!
(persze, a kész pogi is jöhet! )
főttkrumplis receptek
főttburgonya receptek
számtalan módon keresgélhetsz a neten, és válogathatsz!
Én köretet ajánlok.
Egy kivajazott jénaiba /kis tepsibe/ nagy lyukó reszelőn lereszelni a felét, erre ráma darabok, tejföl, reszeltsajt ,só, aztán a másik fele a krumplinak, tetejére pedig megint az ami közé, felülre a sajt, szép pirosra sütni.
Kocka krumpliból is nyugodtan csinálhatsz rakott krumplit pl.
Akár hagyományosat: tojással, kolbásszal.
Akár olyat pl., hogy tejfölt összekeversz reszelt sajttal, egy nyers tojással, kicsit sózod, reszelsz bele szerecsendiót, és ezzek öntöd bőven nyakon egy tűzálló tálban a krumplit, és jó alaposan átsütöd. A tetejére mehet még sajt. Salátával, savanyúsággal egy remek ebéd vagy vacsora.
Piritsd meg és üss rá tojásokat.
Vacsira fini
Krumplisaláta?
Ecetesen vagy majonézesen?
Ha egészben van, töltött krumplit.
Ha fel van darabolva, egy részét bő forró olajban átsütni, köretnek.
A többit összerörni, lehet belőle pogácsa, vagy hoppel poppel (nagyhirtelen ezt találtam, keress rá, találsz többet is!)
Miben főtt, pucolva vízben, vagy héjában?
Ha héjában főtt, akkor jó az állaga a "parasztreggelihez". (ami persze könnyű ebédnek, illetve vacsira is jó!
- olajon robogósra megpíritod a vékonyabb karikákra szelt krumplit
- kockára vágott hagymát adsz hozzá, azzal is kicsit pirítod
- ízesítésnek só, bors
- majd a végén rá tojás (mint a tojásrántotta)
Mi savanyú ubival szoktuk enni.