Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Az benne a buli,mikor szopogatod a hust a csontrol...:)
No akkor mi hamar összevesznénk.... :-)))))))))
Nálunk csak csontmentes hús jöhet számításba. :-)
Nem szedem le a hust a csontrol,az benne a lenyeg:D
Vajon meddig fö a csirkenyak?
Ugy szeretnem,hogy jo omlos legyen a rizs,de amellett nagyon jo pörköltszaftos;))
Vki azt mondta,a rizst a sütöben paroljam keszre.Szerintetek?
hogy szeded le azokat a iciripiciri húsokat a csirkenyakról??? :-O :-O
Én a színes rizseshúst szeretem a legjobban. :-)
MEgcsinálom a rizst a szokásos módon (olajon megfuttatva, 2x-es vízzel felengedve, fél hagyma, egy gerezd fokhagyma-só-bors meg a vízbe).
Amíg 20 p alatt megfő, párolok zöldborsót, apró kockára vágott piros kaliforniai paprikát, szintén kockázott répát. És felbontok egy kukoricakonzervet is.
A húst hagymás alapon csinálom meg, de paprika nélkül. Lehet csirkemellből, felsőcombból, de akár disznócombból is. A lényeg, hogy viszonylag kis kockákra legyen vágva a hús (max. 2x2cm). VAn úgy, hogy két tojást is megfőzök, és azt is felkockázom.
A kész rizsköretbe belekeverem a húst szaftostul, és a sok színes zöldséget. nyomok bele még egy gerezd fokhagymát is, összeforgatom, és kész. :-) tálaláskor egy csomó reszelt sajtot teszek a tetejére. :-)
Szia,köszönöm a gyors vŕlaszt,sajnos nem szeretem a rakot.
Tudom,kicsit morbid a dolog,csirkenyakat eszek,rakot viszont nem..:)
Jo a honlapod.....
Én mondjuk lapockából szoktam, de úgy csinálom, hogy megfőzőm pörköltnek a húst, amikor kb majdnem puha, akkor beleöntöm a rizst és felöntöm annyi víz kétszeresével, amennyi a rizs volt.
Ezzel még egy fél órát főzőm ill. addig amíg a rizs meg nem puhul és be nem issza a levet.
Van aki megpirítja a rizst, nekem anélkül is jó.
Csak tudnam mi törtent az ekezeteimmel,hüs rizses hus,atyavilag:DDDD