Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Női horkolás
Tök ciki, de horkolok. Ami még gázabb, hogy mostanában a párom is felébreszt, hogy forduljak át a másik oldalamra, mert nem tud tőlem aludni...
A szokásos okokat - amik befolyásolják a horkolást- megnéztem a neten, de egyik sem jellemző rám. Nincs túlsúlyom, nem dohányzom, nem iszom alkoholt...Nem tudom, hogy miért lehet.
Valószínűleg genetika is befigyel, mert anyukám is horkol.
A párom szerint csak háton fekve horkolok, ha oldalt vagy hason fekve alszom, akkor nem. Nagyon lapos egy párnán alszom, vagy anélkül, lehet, hogy ez is számít?
Szerintetek mit lehet ez ellen tenni?
fül orr gégészzel nézess be az orradba, lehet orrsövényí, ami befelé ferdült, és kintről nem látszik
Az én anyukám is horkol, hiszitek vagy sem, de fordítva. Kipróbált mindenféle h.lyeséget, pl. tapaszt, meg valami műanyag vacakot,...
Aztán kiderült, hogy orrsövényferdülése van. Meg leht műteni, de amit a doki mondott a műtétről, az nem tetszett neki. Így aztán horkol tovább. Az apukám is, úgyhogy nem probléma. Az egyik rendesen, a másik fordítva.
A probléma az, hogy a két gyerek után én is elkezdtem. Szintén fordítva. Talán meg kellene nézetnem, de a fiamon is észlelem.
Szerintem mindannyiunknak orrsövényferdülésünk van, valószínű ugyanazt az arcberendezést örököltük.
Nézesd meg! Műtéttel megoldják, ha vállalod.
szerintem felreertetted a dolgot.
Mi 25 evig egy agyban aludtunk, en addig is horkoltam de nem annyira hogy a ferjem ne birjon aludni.
Aztan annyira fokozodott a horkolas barmilyen testhelyzetben hogy volt olyan ejjel hogy a parom egy percet se tudott pihenni.
Akkor mentem kulon szobaba aludni. Evekkel kesobb derult ki hogy nagyon sulyos alvas apneam van ( 1 ora alatt 64 szer hagyom abba a lelegzest).
A helyzet annyira sulyos lett, hogy korhazba kerultem, megbetegedtem keptelen voltan napi 3-4 oranal tobbet fenn tolteni, az immunrendszerem teljesen kikeszult stb.
Aztan megkaptam a gepet ami szabalyozza a legzesemet, azota nagyon sokat javultam.
Az hogy kulon szobaban alszunk nem befolyasolja a kapcsolatunkat - semmifele vonalon, de igy mindenki nyugodtan tud pihenni.
Sok parnal az egyik nyugtalanabbul alszik, az egyiknek melege van a masik fazik , horkol beszel, le fel ugral vizet inni , pisilni stb.
Ilyenkor tenyleg a javukra valik ha mindketten kielegitoen tudnak pihenni.
A sex meg nem szenved hianyt, hiszen mindig at lehet latogatni a masikhoz
Esetleg nem vársz kisbabát?
Nálam a terhesség végefelé volt jellemző, hogy horkoltam, vagyis amikor elkezdtem horkolni fel is ébredtem rá, így nem tartott sokáig. Miután megszültem megszűnt ez a problémám.
Én is horkolok,nem kicsit.
És az általad felsorolt okok nem játszanak nálam sem.
viszont én tudom az okát,orrsövényferdülésem van.:))
Esetleg érdemes neked is ilyen irányban megnézetned magad,,,
Próbálkozhatsz párásítóval és/vagy Adenol cseppekkel.
Ha egyik sem hat, akkor alvásvizsgálat, legalább annak kiszűrésére, h van-e apnoéd (légzéskimaradás) alvás közben.
Hihetetlen,hogy van aki azt tanacsolta,hogy aludjatok kulon. Remelem ez csak vicc vagy lassan oda jutunk,hogy annyira konnyen vesszuk a hazassagot,hogy a horkolas miatt inkabb valjunk el.
Na, de amit akartam neked tanacsolni szerintem is a szaraz levego miatt van! Probaltad megfigyelni ha osszefugg az idojarassal?
Nem szárad ki nagyon a levegőtől a nyálkahártyád? Nálunk nagyon száraz a levegő, sokszor ébredtünk, hogy vattát köpünk, pláne télen, én csak akkor hortyogok, mikor náthás vagyok, de a párom folyamatosan és bárhogy, tökmindegy hogy alszik. Egy párologtató nekünk télire megoldotta a gondot, nyáron meg folyton allergiás, ilyenkor nincs mit tenni, én alszom el gyorsabban, ennyi jó van benne...:)
És még mindig többet alszom, mintha külön aludnánk, mert nemigazán tudunk egymás nélkül aludni...
Anyám felpolcolja magát és úgy horkol...
Menj el fül-orr-gégészhez, aki átnézi a rendszert. Lehet csak "korral járó" változás van. Esetleg keresni egy alvás központot?