Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sárkányfa gondozása??
Pár hónapja vettem egy sárkányfát (Dracaena Marginata), de sajnos pár napja elkezdte eldobálni a levelit, amelyeknek a vége száraz volt, mára pedig egyszerűen tőben letört mind a 3 levélcsoportja a fás tönk felett, mintha elrohadt volna...
Nem tudom, hogy mi történhetett vele, az előző kis fával ugyanez történt, az fokozatosan dobálta el a leveleit és elszáradt, pedig locsoltam rendesen.
Mindenhol azt olvastam róla, hogy elég igénytelen fajta..
Mit ronthattam el?
Szia!
Nem kell agyonlocsolni, én is kb. heti egyszer szoktam, és ami még fontos, hogy világos helyre tedd, mert akkor lesz szép piros a levelek széle.Pár hete az enyém is ledobálta az alsó leveleit, de ez normális, gondolom azok már "elöregedtek", viszont hoz újakat.Sok sikert kívánok a nevelgetéshez!
Szerintem párásítsd a levelét, és valami levéltáppal is meg kéne permetezni.
Alulról nézd meg nincs-e rajta "lakó"? Esetleg próbálkozz az átültetéssel.
Nekem évente egy pálmám megy tönkre, de csak ez az egyféle ------>
Lefényképeztem az enyémet.
A leszáradt leveleit tegnap levágtam- nem tudom, jól tettem-e?
Jaj de megörültem mikor láttam, hogy "sárkányfa". Én is vettem, kb. 5-6 cm-es volt, most már úgy 30 cm kb. De nem ilyen mint a képen van. Nagyon lassan nő, mert ekkora lesz ha nagy lesz!
Kis táp se ártana neki!
Az enyém is döglődik. Még az IKEA-ban vettem télen, a leveleinek a csúcsa szinte mindenhol leszáradt. Most áttelepítettem világosabb helyre, hátha magához tér.
Remélem, hallok itt életmentő tippeket!