Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A szürke ötven árnyalata

tulipan23
Létrehozva: 2012. július 13. 19:20

Ki olvassa vagy olvasta a könyvet? Mit gondoltok róla?

 

 

  1. 2015. február 3. 12:19107.

    Néhány oldalt tudtam csak elolvasni,és azt hiszem a hiba nem bennem van:(

    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  2. 2015. február 3. 12:07106.

    Lassan bár itt a film, de inkább "szakmailag" megerőszakoltam magam és elkezdtem olvasni a trilógiát. Ordít a könyvről, hogy nőknek íródott, nekem, férfinak az első könyv kínszenvedés volt. Tele sablonokkal, giccsel, habos-babos dolgokkal. A második könyv már némileg kulturáltabb, ennek is a közepén tartok, lassan megy. Kell az az állapot a részemről, hogy ne húzzam fel magam olyan sablonokon, amiket szinte csak összegereblyéztek és összekötöttek. Egyszerűen ha megkérdeznek 100 nőt, mit szeretnek a romantikában, ezeket a kb. 20 momentumot sorolták volna fel és kész. Talán ezért kezd a második kötet normálisabb lenni, mert kezdi elhagyni ezeket a közhelyeket.


    Arról nem is beszélve, hogy amik le voltak írva az első könyvben, annak a fele nonszensz és nem reális, inkább tündérmese. ha férfiaknak írnának ilyen tündérmeséket, azt hiszem kitörne a női forradalom, hogy milyen szexista és megalázó vagy épp lealacsonyító lenne a nőkre nézve. Részben ez a könyv lealacsonyító ránk, férfiakra nézve is.

  3. 2014. augusztus 22. 08:49105.

    Sziasztok!


    Múlt héten szabin voltam ezért nekiestem a trilógiának :)


    Megragadott a történet, bár a való életben a férfi főhőst zaklatónak neveznénk és én biztos nem választanék ilyen párt magam mellé, de valami mégis volt benne 


    Szerintem 1 kötetbe bőven elfért volna a történet, de max 2-ben.


    A két főhős kapcsolatán kívül minden más emberi kapcsolat elnagyolt volt, na meg az "akció" jelenetekről ne is beszéljünk. A szex, mint tény a harmadik kötetre már mindenképp unalmassá vált számomra, valamint a "belső istennő" kifejezéstől is agyérgörcsöt kaptam. 


    Egy dolog volt,amin nem tudtam továbblépni... a harmadik kötet végén van egy fontos téma (szerintem egy férfi és egy nő között a legfontosabb) amiben számomra minősíthetetlen Gray reakciója. Ezek után már inkább utálatos volt nekem...


    Mégis összességében tetszett, és biztos megnézem a filmet is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2012-07-13  19:20
  4. 2014. június 11. 07:01104.

    Köszönöm a soraidat a többiek nevében is  , és látod: a külföldi a menőbb, mint a hazai. 

    Nos igen, a sukin legalább olyan történetek születnek, melyek saját élményekből is táplálkoznak, nem csupán fantázia (esetleg a körítés, a helyszín az). De úgy tűnik inkább olvasnak a távoli "ismeretlenektől" kitalált történeteket, mint egy közeli "ismerőstől" életszagúbbat.  

    előzmény:
    tapsifüles (103)
    2014-06-02  13:51
  5. 2014. június 2. 13:51103.

    Teljesen egyetértünk! :)

    Én viszont elolvastam (végigszenvedtem) mindhárom könyvet, és ez alapján írom, hogy ennél a suki (www.sukitore.com) ezerszer színvonalasabb!!! Még az első könyv hagyján, de a másik két rész már felesleges volt, még jó, hogy azt nem vettem meg, hanem letöltöttük...

    Itt már írták gondolom páran - az "írónő" látta, hogy egy szirupos, szimpla erotikán alapuló történettel túl sokra nem menne, ezért összeollózott mindenfélét a bdsm-ről, és zéró írói vénával próbált összetákolni egy "művet", mert így már eladhatóbb. És igen, persze, az erotikus részletek, mivel valamilyen szinten kuriózumnak számítanak, lebilincselik az olvasókat, de hosszú távon a történet lapossága és az írói kelléktár hiánya miatt értékelhetetlenné vált...

    Olyan jó lenne, ha végre felismerné már az ilyen könyvekre áhítozó nagyközönség, hogy nem kell messzire menni a színvonalas erotikus történetekért...

    előzmény:
    Mykee (102)
    2014-06-02  13:29
  6. 2014. június 2. 13:29102.
    Igen, úgy "ekézem", hogy én sem olvastam el. Ugyanis elkezdtem olvasni, de engem nem a történet kötött le, mivel az x+1 sablon. A stílusra voltam kíváncsi. És mivel ilyet én is írok, csak épp nem angol területre születtem, ezért letettem és tényleg nem látom, mi benne a szenzációs (vagy akkor a suki is lehetne az). Igen, némi irigység is kiszűrődik a soraim közül, de ha elolvasol pár történetet tőlünk, megérted. Ja, és igen: a nagyobb kiadókat felkerestem már több éve (a szürke odakint akkor jelent meg, amikor én is kiadtam a könyvet magánkiadásban, itthon és kint sem volt még sikere), de ők a biztos profitra mennek (érthető), szóval az irigységem innen ered. 
    előzmény:
    eeevi (100)
    2014-05-12  12:47
  7. Torolt_felhasznalo_258520
    Torolt_felhasznalo_258520
    2014. május 12. 13:13101.
    biztos, h uarról a könyvről írsz?
    előzmény:
    feleselek (96)
    2012-12-17  23:19
  8. 2014. május 12. 12:47100.
    Én most olvasom éppen, most tartok a második könyvnél és nekem nagyon nagyon tetszik ez a könyv!! Egyszerűen imádom, az erotikus részek is nagyon tetszenek benne, eleinte azért kezdtem el olvasni. Nagyon magával ragadó és a történet is nagyon jól meg van írva! Nem is értem, hogy miért fikázzák olyan sokan főleg AZOK AKIK EL SEM OLVASTÁK! De akinek van esze az magára hallgat, és nem mások véleménye alapján dönti el, hogy el akarja -e olvasni vagy nem. 
  9. 2014. Április 27. 21:2199.
    Nem szepesii, nem vagy maradi. Ez tényleg nem egy 14 évesnek való. Jobban válogasd meg a barátnőidet, és/vagy cenzúrázd a lányod olvasnivalóit.
    előzmény:
    szepesii (92)
    2012-10-29  10:28
  10. 2014. Április 27. 20:4498.

    Nos, tényleg látszik, hogy nem olvastad a könyvet.

    Nem vagyok rajongó, de itt koránt sem arról van szó, hogy egy nő megfosztja magát emberi méltóságától pénzért vagy csillogásért, sőt...

    És a férfi főszereplő sem öncélúan perverz, mindennek megvan az oka. Olvasd el, tényleg érdemes.

    Azért azt mindenképpen el kell mondani, hogy ennek a könyvnek az irodalmi értéke nulla. Rosszul megfogalmazott, közhelyekkel teli, szirupos filmekből (Pretty Woman) szinte szó szerint átemelt párbeszédekkel és helyzetekkel van teli. Ráadásul a könyvkiadó lektora sem állt a helyzet magaslatán, mert hemzseg a helyesírási hibáktól (a fordítás minőségéről már ne is beszéljünk).

    Az írónő nyilvánvalóan egy unatkozó háziasszony, aki felfigyelt egy fontos dologra: szexszel minden eladható. OK, csak a hagyományos szex már senki fantáziáját nem fogja megmozgatni, így volt elég okos, és megkereste a neten, hogy mi az, ami kuriózum, ami más, de még az elfogadható határán belül mozog. Konkrét emberek kontrét példáján keresztül kitalált egy sztorit, ami alapvetően nem rossz, csak sajna nagyon gyatrán megfogalmazott, és sok helyen élvezhetetlen. A 3 kötet kb. 1 kötetbe sűrítve sokkal élvezhetőbb lenne, a párbeszédek háromnegyede fölösleges és átugorható, és igazából a végén sem értettem, hogy miért idézi fel a már ismert történetet a férfi szemszögéből. Újat nem tudott mondani így sem. Ha az első kötetet elolvastad, akkor a többi két kötetben leírt szex jelenetek sem nyújtanak újat.

    Ami miatt mindeképpen jó: a szereplők jellem fejlődése, a mozgatórugóik, a férfi főhős honnan indult és miért lett az, aki, és a lány miért volt képes részben elfogadni a férfi életstílusát. Ebben semmi megalázó nincs, két ember igényei találkoztak, jobban mondva sikerült összhangba hozniuk őket. A lány nem aranyásó, és valószínüleg akkor is odalett volna a pasiért, ha történetesen nem gazdag. Ezt a pszichiáter fogalmazta meg jól (csak nem szó szerint így): a kereslet találkozott a kínálattal. Vagyis a lánynak is volt hajlama az extrém szexre.

    Itt nem méltatlan és megalázó kapcsolatokról van szó, sem kigyúrt maffiózó külsejű főhősról... Szexuális másságról igen, és épp ezért érdemes elolvasni, de ne várj irodalmi mélységeket...

    előzmény:
    feleselek (96)
    2012-12-17  23:19
  11. 2012. december 20. 15:2797.

    Egyetértek azzal, amit írtál. Erről egy cikk jutott eszembe, ami pár napja jelent meg és kicsit szomorú dolog, de ha ez kell...  

    előzmény:
    feleselek (96)
    2012-12-17  23:19
  12. 2012. december 17. 23:1996.

    Hááát, valahogy engem nem érdekel egy olyan téma, ahol egy nő némi figyelemért, 15 perc "csillogásért" hajlandó megfosztani magát emberi méltóságától. Ha ugyanez a pasi nem lenne gazdag, valószínűleg szóba sem állt volna vele, elküldte volna a fenébe - nem lett volna mit írni.

    Nem tudnék azonosulni egy olyan férfi szereplővel sem, aki nem a szó pozitív értelmében férfias és határozott, hanem kb. olyan, mint egy kigyúrt orosz/ukrán maffiózó...

     

    Akkor inkább olyan könyvet olvasnék, ami tényleg róluk szól, vagy olyat, ami a prostituáltakról.

     

    Azért sem olvasnám el ezt a könyvet, mert a való életben is volt több olyan barátnőm, aki belement méltatlan, megalázó kapcsolatokba, végig kellett asszisztálnom a vergődésüket, a gyötrődésüket, miközben lihegtek az őket (lelkileg) megnyomorító pasik után. Sosem tudtam megérteni őket, mert nálam alapelv a kölcsönös szeretet, tisztelet és megbecsülés. Az, hogy senki ne "használja" a másik felet valamire, ne akarjon tőle elvenni mindent.

     

    A szexuális másságokkal semmi bajom, nem vagyok prűd. De erről is azt gondolom, hogy mindent/bármit szabad, de csak akkor, ha azt mindkét fél akarja. Ha az egyik csak elviseli, akkor az bántalmazás és kész.

    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  13. 2012. december 17. 19:1995.

    sziasztok!

     

    ma fejeztem be a 3. részt. és nagyon tetszett. az erotikus részeknél lapoztam, az valahogy nem kötött le (a 72. pláne nem, még az elején érdekes volt, aztán uncsi). viszont nagyon tetszett ahogyan egymásért változtak, ahogy Ana előhozta Cristian igazi oldalát. ahogyan kűzdeni kellett érte, kiállt magáért stb.

    nem mondom, hogy megérte a 3x4ezer Ftot, mert gyakorlatilag 3 nap alatt olvastam el részenként, de kell ilyen kis lőré is a mindennapokban. :)

  14. 2012. december 17. 18:5394.

    És annyit még hozzá, hogy, amit mások is írtak, kellene egy 18-as karika a könyvre, és az SM-et mint érdekességet, különlegességet figyeltem benne, ezt a részét a valóságban nem hinném, hogy alkalmaznám... ;)

    előzmény:
    tapsifüles (93)
    2012-12-17  18:26
  15. 2012. december 17. 18:2693.

    Bár már egy ideje nincsenek hsz-ek, azért leírom, nekem hogy tetszett...
    Még csak az első könyvet olvastam, így a teljes "triógiáról" nem tudok nyilatkozni.
    Nekem elsőre tetszett. Igen, sablonos a sztori, gazdag pasi, szürkeegér lány, szóismétlések, és hasonlók. De a szex része... finom, izgató, bizsergető, sokszor felgyorsult pulzussal, lélegzetvisszafojtva olvastam. És persze valahogy meghozta a kedvem otthon is... ;)
    Ennek ellenére, ha erotikus és szextörténetekre vágyom, vannak ennél százszor jobbak is, akár amatőr magyar íróktól is (ha valaki kéri, adok honlapcímet, ez itt a reklám helye :) ), csak sajnos alapos menedzselés híján ezek nem lesznek bestsellerek, pedig megérdemelnék... Mert, lehet, hogy ponyva, de valahogy engem (és remélem nem csak engem) mégiscsak jobban bepörget egy jól megírt, igényes szextörténet, mint pl. egy pornóújság, vagy egy szexvideó. ;)

    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  16. 2012. október 29. 10:2892.

    Sziasztok!

     

    A 14 éves lányomnak adta elolvasni az én egyik barátnőm, de szerencsére én kezdtem el hamarabb. Fogalmam sem volt róla, hogy mi van benne, nem is hallottam róla, csak "véletlenül" kezdtem el olvasni. Teljesen kiakadtam - nem a könyvön, hanem azon, hogy tényleg ezt kell olvasnia egy 14 éves gyereknek??? Vagy én vagyok maradi?  

    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  17. 2012. október 27. 15:2691.

    Sziasztok!

    Én elkezdtem olvasni, megfogott a humora is, de kb.: a felénél abbahagytam, mert már érdektelenné vált, unalmas lett.

    Hiába mondja 2 kolléganőm is, hogy milyen jó a vége és merrefelé sodródik a kapcsolat, már nem fogom újra elővenni. Inkább elolvasom a régebbi könyveimet nyolcadjára, mint hogy ezt befejezzem...

    Az Alkonyattal is így jártam, az utolsó könyvet is abbahagytam, mert már nem fogott meg és nem is fogom befejezni valszeg soha... :-)

     

    Az alant említett Fekete Tőr Testvériség is nagyon jó sorozat, de vigyázni kell vele, nem szabad mind a 9 könyvet felfalni egymás után, mert akkor szintúgy unalmassá válik. 

     

    De ez már egy másik kategória, a természetfeletti romantika, rengeteg sokkal jobb könyvvel, mint a szépirodalmi és mindenféle klasszikusok.

    Próbálkoztam több klasszikussal, mindenféle stílusban, de valahogy mindig az lett a vége, hogy érthetetlen volt számomra, mit esznek ezen az emberek, ami miatt annyira fel kellett értékelni...

     

    Az Alkonyatot is csak azért olvastam el, mert kíváncsi voltam arra, mi tetszett milliónyi embernek benne. Még a 100. oldal után sem tudtam rájönni, mert rettenetesen nyögvenyelős  és az írónő nem tud írni, de kivételesen végigszenvedtem az utolsó könyv feléig. Nekem a film sem tetszett, kevés volt, főleg a Volturi része. 

    előzmény:
    csupaszp (89)
    2012-10-27  10:06
  18. 2012. október 27. 10:0990.
    Nekem például az Alkonyat részei, sokmindent vissza tudtak adni a filmben, nagyon jól megcsinálták, főleg az első 2 részt.....
    előzmény:
    ananasabanan (85)
    2012-09-28  18:36
  19. 2012. október 27. 10:0689.
    Barátnőm szerint, -én még nem olvastam,- olyan csöpögős, mint a Romana, Tiffany  szerelmes olcsó kis regények....
    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  20. 2012. október 27. 09:5988.

    Sziasztok!

     

    Férjemtől kaptam a könyvet ajándékba. Kritikusan kezdtem olvasni, mivel gyanúsan jó a marketingje, és a kritikákat olvasva nem vártam túl sokat tőle.

     

    Az eleje kicsit unalmas, szokásos tetszel, jujj de jó pasit, stb ömlengés. Aztán amikor kezd izzani a levegő köztük nehezebb teszem le a könyvet. MAjd mikor Christian közli, hogy ő csak ba**ni szokott, akkor kicsit lelohadtam, hogy na ennyit a romantikáról. Aztán úgy félúton rájöttem miről is szól valójában a könyv és azóta alig bírom letenni. Már a háromnegyedét elolvastam, alig várom hogy hazaérjek és kiolvassam végig.

     

    Szóval nekem nagyon bejött, azóta egész nap ezen gondolkodom, és az esték sem telnek unalmasan otthon... 

     

    HA valaki csak a szöveget olvassa és nem lát bele, az csak egy gusztustalan szadó-mazó történetet fog látni benne.

     

    A  "szent szar" engem is zavart, de azt hiszem nekem is vannak ilyen szólásaim amit gyakran ismételek.

    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  21. 2012. október 7. 10:5187.

    Sziasztok!

    Sok érdekességet olvastam róla, így megvettem mind a 2 könyvet egyszerre. Ha csak az elsőt veszem meg, elolvasás után nem valószínű, hogy a másodikat is meg vettem volna, de ha már megvettem azt is elolvastam. Jobb, mint az első.Most már kíváncsi vagyok a filmre is, de nekem is sok problémám volt vele. Olyasmiket, amiket ti is írtatok már. pl sok szóismétlés, sőt mondat ismétlés, a szent szarozás, Micsoda nős, és Alkonyatos beütések stb.

    Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak majd ki a fimből. Kik lesznek a főszereplők. Találtam egy videót, ami nagyon tetszik. Ilyesmi stílusút el tudnék képzelni és főleg ilyen zenével. Más zenével már nem ilyen hatásos.

    http://www.youtube.com/watch?v=bXljonqbLYE

    F ú, ez a zene egyszerűen nem megy ki a fejemből.Az eredeti kilppel ez is nagyon más.De így együtt a kettő...Izgalmas.

    előzmény:
    tulipan23 (1)
    2012-07-13  19:20
  22. 2012. szeptember 28. 18:4786.
    Amikor én Londonban voltam, megtaláltam a 9 és 3/4. vágányt, csak nem tudtam áttolni a kocsit rajta
    előzmény:
    nok_apja (71)
    2012-08-23  16:44
  23. 2012. szeptember 28. 18:3685.

    Nem benned van a hiba, nekem sem tetszik. Fárasztó a stilusa, ráadásul koppintott sok mindent az Alkonyatból (aminél a filmek nem túl jók, de a könyvek igen). Ugyanaaz a típusú lány, koordiálatlan..... na ez a szó is túl sokszor szerepel benne....

    Életszerűtlen, nem izgat, untat és bosszant.

    előzmény:
    trulla (38)
    2012-07-19  10:30
  24. 2012. szeptember 28. 18:1284.

    Sziasztok!

    Tudtok esetleg ajánlani hasonló témájú könyvet, mint a Szürke ötven árnyalata? Esetleg pdf.-ben vannak könyveitek?

     

    Köszielőre is!

Címlap

top