Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hüvelygomba,van kiút?
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!Állandó fertőzésekkel ,gombákkal küszködök kb 10 honapj!Ha elmúlik tart egy hétig és ujra kijön.A nőgyógyászom semmit nem mond csak a szokásos hüvelykupokat adja és ennyi.Probáltam már sok mindent,hogy helyre jöjjek(betadine kup,canetsen kombi,intim zuhany stb)és a végeredmény ugyanaz,ujra visszafertőződök.A párommal közös gyermeket szeretnénk és így esélyünk sincsen egy bébihez.Ami nagyon érdekes számomra hogy minden honapban ugyanakkor alakul ki nálam ez a ombásodás,még hozzá a peteérésem elött 1-2 nappal!Van valami összefüggés?Mit tehetnék hogy telesen kiküszöböljem a problémát?!Segíííííííííííííítség
Sok sikert hozzá :))
kb egy éve van egy kutyája édesanyámnak..és hát panel lakásban lakunk,együtt...szerintetek lehet köze az állatnak ? :O
Sajnos nem tudok vele nayon mit tenni hisz kitenni nem fogom..bár bevallom engem spec borzasztoan zavar a kutyször..ott van mindenhol,és tenni sem lehte vele semmit.....
Akkor én kérek bocsánatot, túlreagáltam.
Nem kizárt az sem, amire gondoltál, mint ok, de amellett, hogy azon gondolkodik az ember, mi lehet a probléma lelki háttere, elsősorban igyekezzen felderíteni a biológiai jellegű okokat, szerintem.
Mert könnyen lehet, hogy a kiváltó ok valami konkrét, megfogható, kezelhető dolog.
Szia !
Legelsősorban orvosváltást javasolok !
Mehetsz bőr-és nemibeteg gondozó bőrgyógyászhoz is, ők inkább foglalkoznak ezzel a témával !
A gombát ki kell tenyészteni, ha ilyen makacs, mert nem mindegy, milyen hatóanyagú gyógyszert adnak rá !
Aztán...a férjedet is kell kezelni...belülről is, mert lehet Ő is a fertőzés okozója.
És a természetes hüvelyflórát is vissza kell állítani !
Ha össze-vissza használsz mindent, csak a természetes bacikat pusztítod el, ezáltal könnyebben fertőződsz !
A NIZORAL nem rossz gyógyszer erre a célra, de egy "komoly" szakemberrel beszélj inkább !
"a tücsök altal emlitett verzio is EGY FAKTOR a sok közt"
Oké, csak nem bírom, amikor egy kalap alá vesznek mindenkit és minden nyavalyát, magától értetődően lelki problémát sejtve a háttérben.
A pazsmirigy alul müködésnek lehet valami köze ehez ? :O
Mert miután megszültem a kisfiam kb 1 év eltelt és pajzsmirigy problémáim vannak ...plusz még ez is.
Sziasztok!elösször is köszönöm a hozzá szolásaitokat,és a tanácsokat!
Másodszor csak annyit szeretnék hozzá tenni hogy nekem már van egy gyermekem,és szeretnénk még egy gyermeket,és igen szeretném!Nem is értem ezt a hozzá szólást hoy én nem akarok gyereket...mindegy...Nálam igazából mostmár 10dik honapja fordul ez elö és akkor időtájt (peteéréskor)tart legalább 1 hétig ha csak felületesen el nem mulasztottam valamivel,és aztán vagy a mensesem következik ujra vagy ujjabb fertözés és ugy a menses.Most felkeresek egy ujjabb nőgyógyászt aki remélem tesz is valamit a gyógyulásom érdekében.
Amugy igen a párom is volt kezelve de csak egyszer adott neki az orvos szájon át bevehető tablettát,amit nekem is be kellett vennem,máskor csak canesten krémmel kente magát. Mindenképpenkiprobálom ezt a diétát is amit javasoltatok!
Rendesen tenyésztésre nem küldte el az orvos sosem csak a mikroszkop alatt nézték me és ugy kaptam a kezelést.
Keveset járhatsz ide ha nem ismered e fórum mindenhez értő okostojását:-((((
Bocsanat, miert, te ki vagy? hogy egyet kell erteni?
Az NLC orvosa vagy esetleg? vagy korrektor? vagy lektor?
Szia!
Nemrég én is átestem egy gombás fertőzésen, ami egy hónappal később újra visszatért, de mostanra szerencsére kigyógyultam belőle. Az én nőgyógyászom a "totális támadás" híve: hüvelybe fecskendezhető krém vagy hüvelykúp + külsőleges krém + szájon át szedhető tabletta. Elég szép kis összeget ott lehet hagyni értük a gyógyszertárban (főleg, ha modern készítményeket ír fel az orvos, vagy te kifejezetten azt kérsz), de megéri! Én a gomba elmulasztása után még visszamentem az orvoshoz tanácsért, hogy hogyan tudnám a leggyorsabban visszaállítani a normál hüvelyflórát, és nagyon modern (gyógynövényes-prebiotikumos), csak gyógyszertárban kapható készítményeket javasolt! Nekem bevált!
A lényeg, hogy az orvos utasításait pontosan tartsd be (pl. kezelés alatt no sex, kezelést lelkiismeretesen végigcsinálni, stb.) és a párodat is kezeljék (gyógyszer + krém!)! Jobbulást!
Szia! Sajnos volt nekem is rossz tapasztalatom e téren.
Az én nőgyóygászom sem akart mást írni, mint a Canesten-t.
Aztán rátaláltam a Vitagyn C-re, keress rá a neten,csak jó tapasztalatom van, nekem bevált, nem hazudok, másnap már jól völtam.
Azért azt el kell mondjam, előtte szenvedtem a fülemmel 2 féle gyulladást is összeszedve, 3 doboz sumetrolim után, + még más antibiotikumkúrával, jól tönkrement a hüvelyflóra.
A párom is elment dokihoz, együtt csináltuk végig, nagyon megértő és türelmes volt.
Azóta se híre, se hamva a cs únya gombáknak!
Remélem, sikerül kikeveredned, a többiek véleménye, tanácsa is tuti!
Ezért kértem eleve elnézést. Nem értek a hüvelygombához, sem a hormonális összefüggésekhez, de nekem ez jutott eszembe, és hát mást nem tudok írni, csak ami eszembe jut.
Amúgy egy barátnőm a (ha jól emlékszem) Flucohexalt "isteníti" gombaügyben, de a partnernek is szedni kell.
igy igaz, söt, az alapja nagy valoszinüseggel hormonalis, de a tücsök altal emlitett verzio is EGY FAKTOR a sok közt.
topikindito, masik doki, partntr kezelese - es lazitas. jobbulast neked!
"Mert visszatérő hüvelygombáról már hallottam, de olyanról, ami mindig pont peteérés előtt jön ki, még nem."
Ez nem egy nagy különlegesség, a hormonszint-változások hatással vannak a hüvely pH-jára, az pedig a gomba szaporodására.
Szerintem gyakoribb, hogy menstruáció előtt vagy után erősödik, de miért ne fordulhatna elő a fenti eset is?
nahat, ilyen is van? minden hsz-szal egyetertek. eljen, de jo!
uj fejezet az nlc törteneteben?
Kapcsolódnėk az elöttem szólóhoz. Lelki oka is lehet. Nem szedsz esetleg valami hormont? Attól is lehet. Partneredet kezelik veled párhuzamosan? A gombásodásból ki lehet gyógyulni, csak nagyon macerás. Fehėrlisztet, cukrot, alkoholt, kėszėteleket ( mint pl. mirelit pizza) kerülni kell, viszont igyál sok folyadėkot. Kerüld a stresszt, próbáld magad mindig rendesen kialudni.Minden törölközöt 60 fokon kimosni. Bugyikat is. Ha kigyógyulsz, a helyedben lecserėlnėm az összes alsónemüm, amit a betegsėg elött használtam. Figyelj mėg a tisztaságra szexelės elött ės után, ha rendbejöttėl ės az ėdessėgekkel, pėkáruval, alkohollal azután is csinján bánj.
Ez mind marha egyszerüen hangzik, de a valóságban nem olyan könnyü kivitelezni...
Sok sikert!
Előre elnézést kérek a hózzászólásomért.
Nem vagyok az a fajta, aki betegségeknek lelki okot tulajdonít lépten-nyomon, sőt, sokszor idegesít is ez a mentalitás. De a topikindítót olvasva az volt az első gondolatom, hogy biztosan akarsz te gyereket? Nem csak a párod? Mert visszatérő hüvelygombáról már hallottam, de olyanról, ami mindig pont peteérés előtt jön ki, még nem.
Na, de ha tényleg szeretnél babát, akkor ne vedd figyelmbe amit eddig írtam.
Sajnos - vagy szerencsére - a gombával kapcsolatban nem tudok tanácsot adni.
Mielőbbi gyógyulást!
Nem ritka, hogy ciklustól függően erősödnek vagy gyengülnek a tünetek. Itt is szó esik erről:
http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek /nem_szegyen_de_kellemetlen_a_huvelygomba/20110902155330
A helyedben elmennék egy másik orvohoz is, hátha neki eszébe jut mást is felírni, mint kúpot.
Valószínű, hogy szájon át szedhető gyógyszer is kellene - a párodnak is.