Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Károli Egyetem MA tanári
Sziasztok!
A Károli Gáspár Református Egyetem tanári mesterképzésével kapcsolatban érdeklődök, hogy volt-e valaki utóbb vagy tavaly angoltanár felvételin.
Mi volt a felvételin, milyen tapasztalatokat szerzett?
Az irodalmi részre irányuló kérdéseknél mennyit kérdeztek, miket stb.?
A nyelvtanos résznél milyen mélységig kellett elmagyarázni az adott nyelvtant?
A szöveg, amiből a nyelvtant kérdezték, milyen hosszú volt, milyen témájú, jellegű?
Minden hasznos tapasztalatot szívesen veszek.
Köszönöm
Most tenyleg nem ertem : azt mondod tuti agykontroll segitsegevel vonzottad be a ket diplomadat... akkor ezt hogy ertsem ?
A kek nyelvtankonyvre emlekszel , a tartalmara nem.... ezt nezted sokaig villamolvasassal....?
Igaz, én nem most voltam, 9 éve kb., de akkor nagyon kellett minden a nyelvtanból, a legapróbbbetűstől kezdve minden. Mondatok ellipszise meg ilyenek. Abból a vastag kék nyelvtankönyvből (nem jut eszembe a pontos címe). A szöveg, kb. 10-15 mondat volt ésa benne rejlő összes nyelvtani elemet észre kellett venni és elmagyarázni.
Az irodalmi részből csak annyit kértek, amennyit elmondtam, erre már nem emlékszem. :)
A szakdolgozatom témáját kérdéztek és azt, hogy miért azt a témát választottam.
Egyébként, meg ha nem rontod el nagyon látványosan, 100% felvesznek, kell nekik a "fejpénz".
Sok sikert!