Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Konyakmeggy valódicsokiból
Bp-en belül hol lehet kapni nagy mennyiségben csomagolva, vagy kimérve, olyan konyakmeggy bonbont, ami nem növényi zsírral vagy bevonómasszával készült, hanem igazi kakaóvajas csokival? Most nem a papírdobozos, díszesen becsomagolt, de pár szemet rejtő termékekre gondolok, mert azokat ismerem, néhány csokiboltban láttam, vettem, pl. ajándéknak kiváló, mert szép, elegáns a doboza is. Én olyanra gondolok most, mint pl van a König konyakmeggy, (csak a csomagolás szemléltetése miatt írtam), de a Königgel ellentétben igazi csokiból készüljön. A Königet piacon is meg lehet kapni, ömlesztve, meg rendelni is lehet, átlátszó hengerben vannak a golyók, csak növényi zsíros az is, az a baj.
Tehát: igazi csokiból keresek egyszerű fapados konyakmeggyet, ami nincs csilivili csomagolásban, lehet venni belőle 20 dekát is, vagy 1 kilót is akár. Nem netes rendeléses üzletet keresek, hanem valódi boltot.
Köszönöm az ötleteket.
http://www.cadeaubonbon.hu/hu_bonbon_te05.htm
Budapest,Veres Pálné u. 8
(a Ferenciek terénél)
Zseniális minden termékük.
Jujj, az az utolsó nagyon jó, köszi!!
és ez?
itt
Olyat keress, amire az van írva, hogy kézzel készítettet. Azok a legtöbb esetben csokiból vannak.
Az alakjáról is lehet látni, hogy az más, mert nem egyforma méretűek. Nem mellesleg sokkal finomabb is.
Házilag is elkészíthető, ha van időd rá. Meggyet beáztatjuk pár napig az általunk kedvel alkoholba vagy keverékbe (szörp+bor+tömény szesz+aroma) majd egy réteg marcipán és bevonni olvasztott csokival. A titka a finom minőségi étcsoki. Ha érdekel szívesen küldök receptet e-mailben.
Ezt én is nagyon szerettem, bevallom, rég nem ettem hazait minőségben, Antiróniának van igaza, csak csoki manufaktúrában lehet minőség.
Csak tippelek...
Szamos, Gerbeaud, Rózsavölgyi csokoládébolt......