![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hiszel Istenben? Miért?
2004-07-25 19:481.
![Torolt_felhasznalo_584130](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Torolt_felhasznalo_584130
Létrehozva: 2004. július 25. 19:48
Hiszel Istenben ?
ha Igen miért?
ha Nem miért?
van kérdésed vele kapcsolatban?
ÍRJ ez a hely azoknak van akik hisznek és azoknak akik nem értenek valamit...
De beszélhetünk arról a kérdésről is hogy: van-e értelme annak hogy annyira külön vannak a katolikusok és a reformátusok;evangélikusok?
a hit és a tudomány nem ellentét ezen mindenki gondolkozhat...
ha Igen miért?
ha Nem miért?
van kérdésed vele kapcsolatban?
ÍRJ ez a hely azoknak van akik hisznek és azoknak akik nem értenek valamit...
De beszélhetünk arról a kérdésről is hogy: van-e értelme annak hogy annyira külön vannak a katolikusok és a reformátusok;evangélikusok?
a hit és a tudomány nem ellentét ezen mindenki gondolkozhat...
Mond Sanyi Te már találkoztál istennel? Mert szerintem még nem!![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/mosolygos_voros.gif)
De akkor honét tudod hogy nem úri ember?
Lehetséges hogy itt ezen a a topikon már volt olyan hölgy akinek egy
őrületes jó éjszakája volt és ennél fogva az úriemberben is istenét látja.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/kacsintos_voros.gif)
fog hivni.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/kacsintos_voros.gif)
Szia
Hát Sanyi ez már megint felkérés a keringőre valakihez?
Érdekes mondat:
Mindegy melyikbe dobják a Zs-t mind amiénk úgy is :)
Mit szólsz ?
Magánban várom a beleegyezésedet.
De megfelelő menekülési útvonalra gondolj, mert ha megbukunk el kell menni Dél -Amerikába
De még az is lehetséges hogy vallásos leszel?
De jó lenne ha már végre valaki bele egyezne Ha nem kéki akkor más pl 212121 de tök mindegy ki is lesz az.
puszi Kati
na megpróbáltam
Ugyan nekem egyetlen képem sincs a falon csak egy nagy tükör és szexuális segédszközök sem , vagy béka, esetleg szobor , de azért a biztonság kedvéért választottam egy olyan helységet ahol tutti semmi nem lehet, a spájz, ott csak stelázsi van
Reméltem hogy a stelázsi nem zavarja a "Big Boss"-t, de mégis bezárkózva, hangosan szólítva őt rám se bagózott.
Azt se mondta fapapucs.....bár mintha valami klumpacsattogást hallottam volna......
Pedg teljesen barátságos voltam hozzá, mondtam neki "hé boss, most aztán telefonáljál valamit hallod-e"
De semmi , pedig most már van mobiltelefon is, felhívhatott volna
"Hiszel Istenben ?"
Nem.
"ha Nem miért?"
Nincs rá lelki szükségletem.
"van kérdésed vele kapcsolatban?"
Pillanatnyilag nincs.
"ÍRJ ez a hely azoknak van akik hisznek és azoknak akik nem értenek valamit..."
Ja, akkor lehet, hogy nem nekem van.
"De beszélhetünk arról a kérdésről is hogy: van-e értelme annak hogy annyira külön vannak a katolikusok és a reformátusok;evangélikusok?"
Persze, hogy van. Egyelőre elférnek a pszichobiznisz tágas piacterén.
"a hit és a tudomány nem ellentét ezen mindenki gondolkozhat..."
Valóban nem. Mint ahogy nem ellentét a cseresznye és a villamos.
Kértem én egyszer is, hogy tőlem bármit is tanulj?
Nem. Akkor?
Akinek van füle a hallásra, az úgy is hallja a dolgokat..
házi oltárról már ne is beszéljünk..
Az egészségemmel minden rendben, ellenben 10 napon belül beleakadtam egy számomra ismeretlen emberkébe-aki mutatta az utat. Később derült ki, hogy igen jó helyen járok.
A néma bálványok?
Szobrok, akár Isten ábrázolók, és minden olyan szobor akár ember, akár állatot mintázó-ami energetikai bevonzásra szolgál ezoterikusan. pl. elefánt, buddha stb.
Képek, ezoterikus, amik különböző "harcos nőalakot ábrázolnak" vagy sárkányt, kígyót, vagy egyiptomi fáraót és annak nőalakjait-ezezk a képek egy-egy démont jelképeznek, Jézusról szoló és ahhoz kapcsolodó képek.
+minden olyan kellék ami a mágiázásra szolgál .Gyertya, és minden amit ahhoz használsz
Jóskártya, akár tarot, akár cigány, akár harmonia
+minden ezo-s könyv. Minden .
+és minden ami szexuális segédeszközként funkcionál.Akár eszköz, akár ruha stb.
Ha egy is bent marad-ne várd a csodát.
semmi hókusz pókusz nem kell ?
csak becsukom az ajtót ablakot és szólok hozzá?
de milyen néma bálványokat távolitsak el ?
Mik azok ?
Adj tanácsot mert örökre saulus maradok
No de aztán, ne rebegj sűrűn bocsit nekem, hanem dicsérd az Élő Istent, nem csak B-on, hanem szerte ahol csak jársz.
Akár itt az Nlc-n is.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/cool.gif)
Egyszerű a dolog. Bezárkózól és te magad fordulsz oda az élő Istenhez, kimondod a száddal, hogy mutassa meg neked magát-mint Saulnak. Meg fogja.
De mielőtt hozzá szólsz, a néma bálványokat távolitsd el a szobádból.
Késő van, én is lehetek álmos, de később (még időben!)javítottam![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevetos_fekete.gif)
cupp
BEszéld meg a főnököddel, szóljon hozzám és akor én leszek az első szóvivője Baglyason :)
De amig nem szól, addig jobb lenne ha te se szólnál :)
Aztán amikor Saulusból Paulus lett, Róma felgyújtásáért a többi kereszténnyel őt is az oroszlánok elé vetették
No ilyen Pál nem leszek, maradok Sanyi :)
Apcsel9-
. Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,2. Kére ő tőle leveleket Damaskusba a zsinagógákhoz, hogy ha talál némelyeket, kik ez útnak követői, akár férfiakat, akár asszonyokat, fogva vigye Jeruzsálembe.3. És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből:4. És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala néki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?5. És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.6. Remegve és ámulva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják néked, mit kell cselekedned.
Nyugodtan mondj ellent, én meg szokás szerint cáfolom az igazsággal![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevetos_fekete.gif)
Emlékeztetsz valakire, akit egykor Saulusnak hívtak, később Pálnak.
A hitgyüli családokat, barátságokat szakít szét.
Ez vajon hogy fér össze ezzel a teljesen elvakult "vallásossággal"?
Egyszer -kétszer belenéztem a Vidám Vasárnapba, szerintem elrettentő az a sok bárgyú mosolyú ember. Mint egy zártosztály.
És az, hogy mekkora pénzek állnak mindezek mögött, na az tényleg felháborító.
A fő-fő szószóló, mi is a neve?...folyamatosan belebakizik az Igehírdetésbe. Egy normális mondatot nem tud elmondani, mert belezavarodik. Na és a beszédstílusa! Mint egy diktátor.
Azért annyira ne bízd el magad a hitgyüli akkor is adócsaló és lélekromboló csoport.
Az hogy egyetértünk abban mikor indult és karizmatikus emberek szédítik az embereket bérmunkában.
Kapsz érte bűnbocsánatot és örökéletet a Paradicsomban , mit szólsz?
DE akkor az adóhivatalt is át kell vágnod .9
Azt várhatod.
Ha engem eltávolitasz, teremt Isten 7x erössebbeket helyettem.
Pontosan tisztában vagyok, hogy kinek a principiumát zavarom.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/cool.gif)
Ismét fogást próbálsz találni, csak nagyon nem megy:
1Móz 5,1Ez az Ádám nemzetségének könyve. A mely napon teremté Isten az embert, Isten hasonlatosságára teremté azt.
Gondolkodj el ezen.
Te igazoltad, hogy igazat irtam-ez tetszett
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevetos_fekete.gif)
Jól van, kutassd csak tovább.
Dereck Prince pedig az egyik legnagyobb karizmatikus egyénisége volt napjainknak.
Ki keres az talál.
Ja és azt elfelejtetted, hogy millió Apeh feljelentésen volt a gyülekezet túl, és soha a törvények eltérését nem találtak náluk.
Cupp+Széles, és hatalmas mosoly
Wikipédia szerint :
A gyülekezet 1979-ben indult Budaörsről, egy öt fős imacsoportból. Németh Sándort és Juditot a világszerte elismert bibliatanító, Derek Prince kente fel szolgálatvégzésre.
A független pünkösdi-karizmatikus közösség a rendszerváltásig csak illegalitásban tudta istentiszteleteit megtartani. Rendezvényeit, vezetőit a kommunista titkosszolgálat megfigyelés alatt tartotta. 1989-re a budapesti gyülekezet létszáma már elérte a 2000 főt.[3] 1989-ben az állam a Hit Gyülekezetét az 1895. évi XLIII. törvénycikk[4] alapján elismert vallásfelekezetté nyilvánította.
Seprővel kellett volna elkergetni őket vagy elverni a seggüket mint a rossz gyereknek
Pont te vagy istenkáromló ?
Milyen kifejezés az hogy "Isten úriember" ?
EMBER ?
Hát én nagyon szégyelném magam ha pl magyar tanár létemre azt mondanám hogy "mondhassuk azisterű hogy úrrijemberaz öccsém"
Na még az kéne hogy privátban is ezt hallgassam :)
Szóvel nem tartod jó ötletnek a hívők becsapásának újabb módját ?
Hátha lesz olyan ökör aki még a házát is eladja hogy támogassa a nemlétező szerencsétleneket és akkor tele lesz a bukszánk rendesen
Ja tudom már!Ez a Star Wars!
Akkor te vagy Joda?
Sanyi Olyan mint te:
1.5 milliárd embert tituláltál hitetlennek, mikor azt írtad hogy az iszlám hamis beszéd és Mohamed Próféta hamis hamis próféta
Azt kapsz amit adsz,
na pá ...
Te miről berszélsz???
Magyar ember Magyarországon kezdett prédikálni.
Ha már irsz, az igazat ird.
Derek Princ jött el Magyarországra, amikor már kint is hire ment a gyülekezetnek.
De amerikában kezdett el prédikálni az ember,akihez később csatlakoztak,szóval Amerikából ered a gyüli.
Vagy Afrikából?Vagy honnan,melyik kontinensen kezdett el prédikálni az az ember akihez később csatlakoztak az amerikai pásztorok???
Tévedsz, a Hgy nem amarikából jött, hanem egy ember elkezdett prédikálni, és csatlakoztak hozzá. Az amerikai pásztorok jó része később sokkal később látogatott el a HGy-be.
Nagy különbség.
Isten uriember-szabad akaratot adott minden embernek, hogy akar-e hozzá csatlakozni avagy sem.
Sátán nem uriember, mert több év és Isten ereje kell ahhoz, hogy megszabadulj tőle.
A te dolgod mit fogadsz el, vagy mit nem.
Tudod mi a fura?Hogy a hit gyüli,amerikából jött Magyarországra,és Amerikában a 19 szban hozták létre ezt a gyülekezetet.Robert Longman Jr által.Szóval a 19 sz-ig senki nem volt hithű igaz keresztény.
A bibliai idők után és a 19 század között,mindenki a sátán martaléka.Aztán jött a felmentő sereg és aki a gyülihez tartozik az megmenekül.
Amerika=szenny,kapitalizmus=fogyasztói társadalom=kizsákmányolás.
Köszönöm nem kérek belőle.
Mindenki azt mondja hogy nem vagyok neki vitapartner, amint kicsit jobban utánanézek a dolgoknak és irok valami kellemetlent, és ráadásul még igaz is a dolog.
Az ATV-n ma vagy bármikor leadott műsor,az igazadat bizonyította, meg amúltheti is és a jövőheti is azt fogja bizonyítani, de csak neked.
Az a nő lehet hogy sokat költött de a saját pénzét, nem a beszédített fogyatékosokét.
Neked is megy a biznisz ? családi vállalkozás?
nem társulunk ?
nekem van egy kis tőkém és lehet belefektetném valami jó kis szekta bizniszbe.
Naponta zenés isteentisztelet,amiatt bejonnek mert lehet táncolni és ingyen van, jó sok marha jön a karámba, előbb utóbb majd tejelnek
Van egy másik ötletem is :
Hamisítunk olyan kis fatáblácskákat amin köszönetet mondanak régi emberek gyógyulásáért és azt meséljük hogy a családok kései leszármazottjai küldik pl Olaszországból hogy segítsen a mai betegeken, mert bár ők szegények, mert éheznek, azért segítenek ahogy tudnak.
Közben meg kiteszünk még egy perselyt a többi mellé az ő megsegítésükre
Mindegy melyikbe dobják a Zs-t mind amiénk úgy is :)
Mit szólsz ?
Magánban várom a beleegyezésedet.
De megfelelő menekülési útvonalra gondolj, mert ha megbukunk el kell menni Dél -Amerikába