Összeköltözni- kiismerni?

leiw
Létrehozva: 2005. március 17. 01:22
Mostanaban divat hazassag elott osszekoltozni.....azt mondjak hogy ki kell ismerni egymast elobb......ezert.....Valahogy en nem hiszek ebben,-kevesebb lett a valoper a hazassag utan? Aligha....akkor meg mi celbol? Hiszen ez a ferfiak malmara hajtja a vizet....minek hazasodni ha igy kenyelmesen eleldegel egy no arnyekaban...mosnak, foznek takaritanak ra, sok esetben a no alazatosan surog forog korulottuk hogy megfeleljen az elvarasnak....van ennek ertelme? Nem szebb, igazibb a hazassag utan osszekoltozni, elvezni a kozos lakas oromet, az ujszeruseget, az eletkezdest a ceremonia utan? Eppen mama hallottam egy esetet / ezert is tettem fel a kerdest/ ahol azt mondta a ferfi hogy majd akkor hazasodnak ha a no terhes lesz.....mar 3 gyerek van.....eskuvo szoba se johet, a ferfinek igy kenyelmesebb, kileng,- hiszen akkor lep le mikor akar, ezzel szepen sakkba is tartja a not..... Szerintem ostobasag osszekoltozni mert a valoperi statisztika egyaltalan nem javult, sot!!!!! Nem igaz hogy lakva ismerni ki egymast.....nagyon jol ki lehet ismerni egyuttjarassal is valakit ha valaki kepes kritikus szemmel nezni a masikat......Es az osszekoltozessel az a veszely is no hogy nagyon sok no nem tud ferjhezmenni....a ferfiak hosszu evekig "gondolkodnak" mielott lepnek, vagy mire kijelentik hogy meggondoltak, megse nosulnek....a nok igy egyik kapcsolatbol a masikba vandorolnak, hazassag, gyerekvallalas tolodik, vagy vegleg kifutnak az idobol.....a ferfiak meg szepen elik a vilagukat, szep szoval raeroltettek a nokre az "elobb kiismerni akarlak" velemenyt, mostmar sokan ok is azt szajkozzak, csak akkor dobbennek ra hogy mit takar amikor keso.......Mi a velemenyetek errol?
148 hozzászólás
 1. Torolt_felhasznalo_723822
  Torolt_felhasznalo_723822
  2008. szeptember 27. 17:43148.

  Nagyon egyet értek tiptip-pel, és nem tartom hülyeségnek az összeköltözést. Még az egyetem első évét tapostam, és távkapcsolatban éltünk az akkori párommal. Nagyon jók voltak az együtt töltött hétvégék, de igazán akkor tudtam meg róla, hogy egy önző pöcs, amikor összeköltöztünk. Erre jó az összeköltözés. Aki távkapcsolatban él/élt annak meg kifejezetten ajánlom!! Így derült fény arra is, hogy a kocsijára havonta 80ezret költ, tartozásai vannak és az is, hogy bőszen hódol a női nemnek. Bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha ezzel a majommal összeházasodom. Rémes véget ért volna rövid időn belül. Pedig: 3éve ismertük egymást!

  Szerencsére múlt idő.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_874740 (6)
  2005-03-17  03:23
 2. 2008. szeptember 15. 14:59147.

  Ez a téma nagyon el lett feledve. Nekem ez pont aktuális.

  Én 10hónap után költöztem össze a párommal. Szeretjük egymást és ezért döntöttünk úgy hogy közös Életet kezdünk. Ő akart már most eskűvőt, de én még nem szeretnék. Én meg szeretném ismerni, hogy milyen vele. Volt, hogy együtt töltöttük a hétvégéket, de az nem olyan, mint ha minden nap együtt vagy vele. Bár mivel mindketten máskép dolgozunk igy ritkán találkozunk hétköznap, de a hétvégék csak kettőnké. 1hónapja lakunk együtt, és mondhatom, hogy nem mássabb, mint ahogy megismertem. Sőt jobb, ahogy azt elképzeltem és ahogy leirta magát, hogy vele nem könnyű együtt Élni. Van hogy felsöpör, felmos, elmosogat maga után, és porszívozik. És szeretem is, de még nem tam elképzelni, hogy én mint feleség. Bár már nagyon puhit és talán lassan a derekam is beadom:)

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 3. Torolt_felhasznalo_874740
  Torolt_felhasznalo_874740
  2005. március 17. 14:09146.
  Sziasztok! Azzal én is egyetértek, hogy nem kellenek hosszú évek ahhoz, hogy kiderüljön akarja-e egymást két ember vagy nem! Inkább az a baj, hogy sokan olyan emberrel maradnak együtt, akiről kiderült, hogy nem jó vele, dehát a megszokás, meg úgyse lesz jobb mással se, satöbbi dumával még a lehetőségtől is megfosztja magát az ember. Ez a szörnyű, egyszerűen nem tudjuk hátunk mögött hagyni, azt amiről-akiről kiderült, hogy nem nekünk-hozzánk való. Így van ez a munkával, a párkapcsolatokkal, pedig csak rajtunk áll, hogy posványban éljük le ezt a rövid életet, vagy tudunk újra és újra felállni és új esélyt adni magunknak. Sajnos ezt látom magam körül, sok-sok kapcsolat már régen meghalt (nem 20 év után, hanem már a kezdeti időszakban), de valamiért nem képesek bevallani maguknak az emberek, hogy nem működik a dolog. Ez meg ahhoz vezet, hogy ha mégis összeházasodnak, vagy elválnak egy idő után, pedig esküvő sem kellett volna, vagy együtt maradnak és tönkreteszik egymás életét.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_112985 (144)
   
 4. Torolt_felhasznalo_316285
  Torolt_felhasznalo_316285
  2005. március 17. 14:04145.
  Ajánlom a Veronika meg akar halni c. könyvet. Ha olvastátok, tudjátok miért.

  Másodszor, ennek a nőnek magának kell akarnia talpra állni. Senki nem állíthatja talpra, csak saját maga, se Te, se én, sem a harmadik vagy a huszadik. Ez mind így is van, hogy ő a világ legszerencsétlenebbje, akit a világon a legjobban átvertek, stb. De akkor is VALAKI, többek között a gyerekei anyja, azon kívül nő, csak az önbizalma most a béka feneke alatt van. . . A saját magát csapta be kicsit szerintem durva megfogalmazás, inkább hinni akart az álmaiban, a pasiban, aki nem érdemelte meg soha.

  És igenis talpra tud állni, mert mindent csak akarni kell, és ha akarja az ember, akkor küzd érte. Csak el kéne indulnia ezen az úton a lehető legkevesebb pofonnal. . .
  előzmény:
  leiw (142)
   
 5. Torolt_felhasznalo_112985
  Torolt_felhasznalo_112985
  2005. március 17. 13:53144.
  Egyetértek nagyon azzal, amit írtál. Mi is azon kevesek táborát gyarapítjuk férjemmel, akik nem költöztek össze házasságkötés előtt. Nagyon izgalmas volt így készülni az esküvőre, és megélni azt. Amikor igent mondtam a templomban, az egész lényére mondtam igent, minden jó és rossz tulajdonságára. Még azokra is amik nem jöttek elő addig (mert természetesen van/volt ilyenis), mert szeretem és elfogadom minden tulajdonságával együtt őt magát, aki. Akkor is ha a koszos zokniját az asztalra teszi és akkor is ha nem. Mi így fejeztük ki egymás iránti szeretetünket és feltétlen elfogadásunkat.
  Mostmár így elmondhatom, hogy együtt járásunk alatt minden olyan tulajdonságára, jellemvonására fény derült, amik fontosak.
  Sokszor belegondoltam, hogy milyen rossz lehet azzal a tudattal összeköltözni, hogy "kipróbál" valaki, mint valami cipőt. És ha nem felelek meg max kidob. És vica versa.
  Sajnálom azokat a barátnőimet, akik együtt élnek a hapsijukkal hosszú éveket, de köztudott, hogy sosem fognak házasodni, max ha becsúszik a gyerek és akkor is kényszerből. Ha igazán szeretik egymást (és itt az igazán van a hangsúly), akkor nem kell hosszú éveket, esetleg évtizedeket gonoldkodni, hogy megfelelő-e. Ha így van, az már régen rossz.
  Szóval, egyetértek. :-)
  előzmény:
  leiw (1)
   
 6. Torolt_felhasznalo_307758
  Torolt_felhasznalo_307758
  2005. március 17. 13:43143.
  ühüm. . . hát ez tényleg elég zürös. . . amugy te ismered személyesen?
  előzmény:
  leiw (142)
   
 7. 2005. március 17. 13:39142.
  Meg meg azt is erzi hogy o a vilag legszerencsetlenebb szemelye, -nem ugy nez ki hogy el lehetne hitetni vele hogy lehetne jobb is a kesobbiekben. . . . . . sajnos maga magat csapta be, es meg most sem tudja felfogni hogy a ferfi szo szerint csak kenyelembol el veluk. . . . amig nem talal mast akivel el tudja hitetni ugyanazt mint ezzel. . . . azert borzaszto dolog. . . . es felelotlenseg a gyerekekkel szemben is. . . . . .
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 8. 2005. március 17. 13:33141.
  Sajnos nincs igazan segitsege, de a baj az is hogy nem tudja, akarja vilagosan latni a helyzetet. . . . . csak ugy erzi hogy kihasznaltak, becsaptak. . . .
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_307758 (136)
   
 9. Torolt_felhasznalo_307758
  Torolt_felhasznalo_307758
  2005. március 17. 13:21140.
  én monjuk cukrozatlan gyümiböl gondoltam, de az igaz hogy cukifélehelyen biztos cukrozott. . . akkor marad a fagyi! :D
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_316285 (139)
   
 10. Torolt_felhasznalo_316285
  Torolt_felhasznalo_316285
  2005. március 17. 13:20139.
  A gyümikehely cukrozott befőttekből is ugyanannyira hízlal, mint a fagyi!:-(( De vasárnap szerintem belefér! Hét közben úgyis leloholja az ember lánya. . .
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_307758 (135)
   
 11. Torolt_felhasznalo_316285
  Torolt_felhasznalo_316285
  2005. március 17. 13:15138.
  Figyu, én erre azt szoktam mondani, hogy a ló nincs, szamár is jó esete, az anyukám kicsit durvábban, mindegy csak farka legyen-esetnek nevezi. Tehát ez a nő a saját boldogságát, és boldogságvágyát teszi félre azzal, hogy hagyja magát porig alázni. Mert jobb pasi nincs, nem is lesz, akkor legyen ez, aki legalább valamennyire eltart. . . A pasi lépni fog az tuti, csak a nőnek fel kellene készülnie rá. Anyagilag is, meg érzelmileg is, hogy ha még akar ezek után, képes legyen egy új kapcsolatot kialakítani. Röviden tömören ennyi. A gyerekek meg nem hülyék, csak kicsik, megértik, hogy jobb lesz nekik úgy, hogyha anya boldog, és nem bántja folyamatosan apa (nem a verésre gondoltam, hanem a lelki dolgokra). Házasodni nem muszáj, ha egyik fél sem akarja különösebben. Viszont ha már valamelyikük akarja, valószínű, hogy vita tárgya, netán elmérgedt tüske lehet belőle. . .
  előzmény:
  leiw (134)
   
 12. 2005. március 17. 13:13137.
  Nincsenek biztos tippek a házasságra, együttélésre, kapcsolatokra. Kinek ez jön be, kinek az. A szüleim 1 évig éltek együtt a házasságkötés előtt (tehát nem olyan újmódi ez a dolog), aztán 24 évet házasságban, és csak akkor váltak, amikor már felnevelték a gyerekeiket. Mi is együttéltünk egy fél évet a férjemmel, és 28 éve házasságban vagyunk. A nagyszüleim egyik oldalról csak házasságban éltek együtt, a másik oldal viszont másodszor házasodott. Az a bizonyos papír nem biztosíték arra nézvést, hogy a felek tolerálják-e egymást. Bár az igaz, könnyebb kilépni egy nem legalizált kapcsolatból. Azt hiszem, leginkább a konfliktuskezelési hiányosságok vezetnek a sok válásra, felelősségkerülő magatartásra. A mostani fiatalok jórésze már csonka családban nőtt fel, nem is igen láthatott otthon példát a konfliktusok megoldására. A jövő zenéje, hogy a mostani fiatalok milyen mintával szolgálnak az ő gyermekeiknek.
  előzmény:
  leiw (12)
   
 13. Torolt_felhasznalo_307758
  Torolt_felhasznalo_307758
  2005. március 17. 13:07136.
  és ennek a hölgynek nincsen családja? barátai? ök talán segíthetnének neki.
  előzmény:
  leiw (134)
   
 14. Torolt_felhasznalo_307758
  Torolt_felhasznalo_307758
  2005. március 17. 13:05135.
  ez jo ötlet! :) de szerintem nálunk kizárolag a gyümikehely jöhetne szoba. . . tudod. a fölös kilók! :D dejo. . . csak legyen pénzem. tuti beülünk valahová! :D köszi az ötletet!

  (vasárnap? nna az nincs! ill van! bátyusékkal, meg nyitott szobaajtóval!)
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_316285 (133)
   
 15. 2005. március 17. 13:05134.
  Most keltem fel, / 6 ora idoelteres/ es meglepve lattam hogy mennyien szoltak hozza. . . igazabol remeltem hogy tobb ferfi velemenyet fogom hallani . . . . . a szobanforgo non igazabol ugysem lehetne segiteni, itt a 3 gyerek, megelni keptelen egyedul, a ferfi ezt a tenyt kihasznalja. . . a gyerekek meg kicsik, 10, 8 es meg nem egeszen 4 eves. . . . mar csak az a szoveg hianyzik hogy majd elveszlek ha a gyerekek felnonek es egyebek. . . . . . sajnos ez a szerencsetlen verembe esett azert mert felult egy ferfi szovegenek. . . . . mar az elso gyerek utan ki kellett volna a ferfit rugni. . . . . . de hogy meg az utolsoval is probalkozott hogy hatha. . . . . . ez bizony nagy felelotlenseg. . . . . . . . . keseru, elegedetlen, csak ido kerdese hogy a ferfi ugy erezze hogy massal kene osszekoltozni. . . . . . . koszi minden hozzaszolast. . .
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 16. Torolt_felhasznalo_316285
  Torolt_felhasznalo_316285
  2005. március 17. 13:00133.
  Én is azt hittem, hogy el fogom felejteni, reggel, amint képes vagyok valamiért nyúlni, az a gyógyszerem. Vagy lefekvés előtt. . . Csak ha reggel megyek vissza Pestre nem szoktam bevenni, de akkor nappal csipog a telefonom. . . Vannak olyanok is, amik bizonyos időpontban csipognak. Bár azt én egy kicsit cikinek tartom. . .

  Tessék időt szakítani beszélgetni. Van vasárnap is a világon. Az egyik szülőtől a másikig a kocsiban, vagy a buszon, vagy épp a kettő között egy cukrászdában egy nnnnyammmi fagyikehely mellett. . . Szóval csak úgy kell tervezni, hogy hiányzott már a beszélgetés, és rajta. . . Így szoktam megenni három fagyikelyhet a kedvenc cukrászdánkban. . .
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_307758 (131)
   
 17. Torolt_felhasznalo_307758
  Torolt_felhasznalo_307758
  2005. március 17. 12:47132.
  én is mindig jelzek. . . mint egy risztó. :) most is igy tettem. . asszem pont tegnap. . . kb 3 hete nem voltunk ugy együtt, de még kettesben sem tudtunk lenni. mert amikor véletlenül mégis ketten voltunk kapásbol elaludtunk. . . beszélgetni is szoktunk, csak az a baj hogy nagy általában egyik fülén be a másikon ki. . . és mostanság beszélgetni se volt nagyon időnk. . . helyünk. . . sajna. . . pedig meg kellene beszélnünk ezt-azt . . :)
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_316285 (120)
   
 18. Torolt_felhasznalo_307758
  Torolt_felhasznalo_307758
  2005. március 17. 12:44131.
  az az igazság hogy én nem szedek tabit. . . egyszerüen . . . nem! :) annyira rémisztönek tünik. . . a barátom persze szeretné. . . de miért én védekezzek? védekezzen ő! nem beszélve a mellékhatásokról. . . igazán kitalálhatnának valamit a pasiknak belsőleg szedendő! :) szedje ő. nemá mindig a nő.
  a másik amiért nem szeretném szedni az az, hogy egyszerüen nem vagyok képes egy gyogyszert folyamatosan szedni. . . elfelejtem. :) v ha eszembe jut, akkor most éppen csinálok valamit, m jad később. . . és megint elfelejtem. igy meg nem lenne sok értelme! :)
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 19. Torolt_felhasznalo_314217
  Torolt_felhasznalo_314217
  2005. március 17. 12:17130.
  :-))))
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_316285 (129)
   
 20. Torolt_felhasznalo_316285
  Torolt_felhasznalo_316285
  2005. március 17. 12:17129.
  :-))))))))))))
  Fekszem a röhögéstől, bevillant a kicsi párom Arnold Schwarzeneggerként a Juniorban, ahogy terhességi tüneteket produkál, meg nő a pocija. Bár ezt a részét nem cserélném el senkivel. . .
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_314217 (125)
   
 21. Torolt_felhasznalo_316285
  Torolt_felhasznalo_316285
  2005. március 17. 12:15128.
  :-))))
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_314217 (126)
   
 22. Torolt_felhasznalo_314217
  Torolt_felhasznalo_314217
  2005. március 17. 12:14127.
  Lehet hogy csak azért mondom, mert nemrég olvastam a fogamzásgátló elhagyásáról szóló topicot, kicsit beparáztam tőle. Saját magamon annyit látok egyenlőre, hogy elképesztő méretű pattanások kezdtek rajtam nőni mióta abbahagytam. Csak imádkozni tudok, hogy ne maradjon vissza semmi utána. Meg hogy ne kezdjek mindenféle hülye helyeken szőrt növeszteni. Meg hogy teherbe tudjak esni. Stb.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_314217 (126)
   
 23. Torolt_felhasznalo_314217
  Torolt_felhasznalo_314217
  2005. március 17. 12:11126.
  Elismerem, tényleg sarkítok :-)
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_316285 (124)
   
 24. Torolt_felhasznalo_314217
  Torolt_felhasznalo_314217
  2005. március 17. 12:10125.
  Kár, hogy a mellékhatásokat nem tudják átvállalni. :-(
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_316285 (123)
   
1 2 3 4 5

Címlap

top