Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Down-kóros kisgyerek
2005-07-21 11:031.
Torolt_felhasznalo_504217
Létrehozva: 2005. július 21. 11:03
Sziasztok! Külföldi ismerőseim most készülnek Budapestre 2 éves kiküldetésbe egy négyéves Down-kóros kisfiúval. Ismer valaki olyan óvodát, ahol foglalkoznak fogyatékos gyerekekkel? Minden ötletnek, tanácsnak örülnék. Köszi!
Viszont biztos te is voltál már fül és szemtanuja ilyennek: anyuci, mi baja annak a kislánynak? Semmi, gyere, ne nézd. . . :(
Remélem, nekik is jó tapasztalataik lesznek Magyarországon.
Nézegetem az ajánlott honlapokat, és kutatok óvoda után. :-)
kerületünkben három felnőttkorú DS emberkét ismerek.
Egyikük negyven körül jár, kedvenc elfoglaltsága, hogy az egyik katolikus templom körüli tennivalókban segédkezik, s a miséken ministrál.
Másikuk pár évvel fiatalabb, ő biciklizni szeret nagyon - s a környékben fiúgenerációk nőnek fel úgy, hogy pár évig vele kerekeznek. . . Aztán újabb és újabb játszótársai lesznek, ő a kapocs a kiskamasz fiúk korosztályai közt.
Harmadik ismerősöm fiatalabb. Őt egy középiskolás lány (és családja) szerette meg annyira, hogy a család végül kivette őt az intézetből és örökbefogadta (lakótelepi család, ennek megfelelő anyagi helyzet). A lány ennek hatására Bárczit végzett (gyógyp. főisk)
---
ezt mutogassuk inkább, hiszen így a természetes. Nem?
A férj már többször volt dolgozni Magyarországon, talán nem lesz újdonság a mentalitás. A feleség is járt már Budapesten, igaz, csak turistaként 1 hetet. Az orvoshoz mindenképp tolmács kell majd, ebben is próbálok segiteni nekik. Köszi a tippeket!
Meg az eszembe jutott, hogy meselj az ismeröseidnek a magyar mentalitasrol :((( Ne erje varatlanul öket. . . Sok sikert mindenhez. Nekik pedig jo beilleszkedest.
Majd alaposan körülnézek :-)
Jó gyerekorvost tud valaki Budán?
A www. esoember. hu oldalon van egy csomó hasznos info. Ott megtalálod a linkek között az autista. info. hu és azon az oldalon vannak ovoda címek.
Szerintem érdemes olyan alternatív ovit keresni, ahol szívesen befogadják. Én az integráltra szavazok. Hozzánk (Waldorf ovi) januártól jön majd egy Downos kisfiú. Szerintem próbálkozzanak elsősorban olyannal, ahol egészséges gyerekek közt lehet.
rendszer van. Üdv