![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mit kell nézni az albérlet
2006-03-11 09:501.
![Torolt_felhasznalo_512288](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Torolt_felhasznalo_512288
Létrehozva: 2006. március 11. 09:50
Ma délután megyünk albit nézni. Mit tanácsoltok, mit nézzünk jól meg a lakáson? Milyen a jó lakás? (persze pénz függő is, tudom)
Fűtés szempontjából? ...stb.
Kinek kell a közösköltséget fizetni?
Minden ezzel kapcsolatod dolog érdekel!!
Köszi
Fűtés szempontjából? ...stb.
Kinek kell a közösköltséget fizetni?
Minden ezzel kapcsolatod dolog érdekel!!
![](files/forum/emoticon/mosolygos.gif)
Köszi
Sziasztok!
Én is albérleteztem elég sokat.
Egyetemista koromban az volt a tapasztalat, hogy "olcsó legyen" az a lényeg. Aztán amikor már munkát is sikerült kapni akkor már kicsit körültekintőbb lett az ember.
Ma már el sem tudom képzelni, hogy albérleti szerződés nélkül költözzek be valahova. Lehet, hogy egy kicsit drágább a bérleti díj a "legális" de mérhetetlenül jobb az a tudat, hogy nem dobhatnak csak úgy az utcára.
Épületre fizeti a tulajdonos, plusz esetleg a saját ingóságaira, a plusz ingóságokra, ami az albérlő ingósága, azt meg nyilván ő fogja bebiztosítani.
Ennyi.
kedves kalka! nem tudom túl vagytok e már a döntésen, vagy még keresgéltek. Még soha nem voltam albérlő, most lakásfelújítás miatt kivettük 3 hónapra a mellettünk levő lakást. Egy hónap leteltével a következőkre hívnám fel a figyelmedet: ablakok, ajtók állapota, csapok, WC, villanykapcsolók, konnektorok. Fűtés - nálunk ez adott volt, mert központi fűtéses a ház. A ház állapota - tetőbeázás, tisztaság, lakók milyensége.Foglaljatok mindent írásba, mi a ti kötelezettségetek,mik a jogaitok a pénzetekért. Ha hosszútávon fogtok ott lakni, a lakás tisztaságán ti is tudtok segíteni, ne kelljen más koszába beköltözni. Bútorozottság is befolyásolhatja az árat. Sok sikert! Jó tulajdonost és kedvző árat!
Nálunk én fizetem a biztosítási díjat, nem a bérlőim.
Viszont érdekes belegondolnod, ha betörnek nem az én cuccomat viszik el, viszont a kártérítést simán átadnám a bérlőimnek a saját biztosításomra. Hm?
ha én egy csaló lennék kivenném a lakásod,belemennék,hogy fizessem a fullos biztosítást,mondjuk kiadnám magam kovács kázmérnak (mert megjegyzem mikor albérleti szerződést írtunk sehol nem kérték el a személyim, én diktáltam be az adatokat).
fél évig mondjuk kialakítanék veled egy kellemes albérlő-főbérlő kapcsolatot aztán elrendezném,hogy véletlenül mikor nem vagyok otthon leégjen a lakás.a te elgondolásod alapján megkapnám a biztosítási pénzt amivel én szépen el is húznék!
gondolj bele fél év alatt több milliót keresni nem is rossz biznisz...
te azt akarod mondani ha leég a lakás,tegyük fel egy elektromos zárlat következtében mikor senki nem volt otthon az az albérlő hibája sőt a pénzt is ő fogja megkapni???
ez elég merész elgondolás
Ha Ő fizeti a biztosítást valószínű , hogy a pénzt is Ő kapja meg , amit mindjárt el is költhet a helyreállításra.De ez a biztosításos dolog igazából az albérlőnek jó, mert a főbérlő egy üres lakásra valószínűleg nem fog nagyértékű ingóság-biztosítást kötni.
Namármost ha Neked ellopják a tv-det,laptopodat ,videódat stb. akkor a biztosító Neked /mivel nincs biztosításod/ egy kanyit nem ad , és mivel a főbérlőnek sincs ilyenekre biztosítása tartok tőla ,hogy neki sem.
Azonkívül miért a tulajnak kellene bebiztosítani az általad okozott kárt pl.eláztatod az alattad lakót?
Sziasztok!
Mi is albérletben lakunk! Mindig 10.én jön a tulaj és hozza a számlákat, osztunk szorzunk és a végén fizetünk. A közösköltséget mi fizetjük, de a biztositást a tulaj. Egy kedves idös házaspáré, olyan pótnagyszülők. Jó ha jó viszony van a tulaj és a bérlő közt!
Sziasztok Soyacica!
Szia!
Bár nem láttam,hgy írták vlna de szerintem nagyon fontosak a falak és a plafon!Pláne a fürdőszobában nézz jól körül,hogy egy régi beázástól esetleg nem penészes-e a fal.A biztosítást nem az albérlőnek kell fizetnie mivel a lakás nem az övé.Nekem a régi albérleti szerződésben az volt,hogy csak a nem rendeltetésszerű használatból adódó károkat kell megtérítenem,ergo ha egy vízcső elreped a falban azt ne verje már rám a tulaj.
Aztán ha berendezett albiba mentek a felszereltségét mindenképpen nézd meg,nem árt a szomszédok felől is érdeklődni,hogy milyenek(bár ha gázos a szomszéd azt úgysem vallja be
).Érdemes a környéket megnézni,hogy milyen emberek laknak,nem hiszem,hogy rosszarcúakkal körülvéve kellemes és otthonos lenne.
Meg persze érdeklődni a költségekről(fűtés,közösköltség,stb)
Szia,
nem hátrány, ha nem távfűtéses. De tényleg elsődleges, hogy milyen a főbérlő.
A lakást úgyis meglátjátok, hogy milyen. Ha teljesen megfelel az előtte elmondottaknak, akkor nem lehet túl nagy gáz. Mondok egy példát. Amikor mi kerestünk albit, meghirdettek egyet, hogy "nappali plusz fél szoba, a fürdő felújításra szorul". na most ez úgy nézett ki, hogy a félszobába max. egy szivacs fért volna be, ágy már nem, és nem volt rajta ablak. Ergo gardóbszoba. A fürdőszobát meg úgy kellett volna felújítani, hogy első körben bedobok egy bombát.
Levontuk a következtetést a főbérlővel kapcsolatban. Ha már a legelején ilyen problémák vannak, hogy már "átver", akkor a későbbiekben mik fognak előfordulni.
A közös költség meg megegyezés kérdése. Mi néztünk olyan lakást, ahol a tulaj fizette volna, de végülis amit béreltünk ott mi fizettük.
Szia!
Hát lehet hogy furán hangzik, de szerintem leginkább a föbérlöt. Mert ha kifogjátók igen megtudja keseriteni az életeteket. Mert nyilván olyat fogtok megnézni ami jó helyen van. Ha butorozatlan akkor ugyis Ti alakitjátok ki. De nem mellékes szempont az anyagiak se..