Fotó

Botrány és magyar siker a World Press Photo pályázaton – fotók

Rég nem volt ennyire megosztó díjazott a World Pressen, mint Burhan Ozbilici fotós ankarai merénylőt ábrázoló képe. Az egyik zsűritag Stuart Franklin szerint nem lett volna szabad nyernie, ugyanis nincs elég hírértéke, és hasonló borzalmas cselekedetekre is buzdíthat. Valamint egyszerre szerepel a képen a merénylő és az áldozat is, ami további morális és sajtóetikai kérdéseket vet fel. Nagyszerű hír viszont, hogy Máté Bence természetfotós Éjszakai itató című képe harmadik lett a rangos versenyen.
Harmadik hely – Természet, sorozat – “Most látsz, most nem látsz” (Fotó: Máté Bence)

 

Első díj – Korunk problémái, egyéni – Egy tüntető várja, hogy letartóztassák egy erőszakellenes demonstráción Louisianában (Fotó: Jonathan Bachman/Reuters)

 

Első díj – Rendkívüli hírek, sorozat – Az ankarai merénylet (Fotó: Burhan Ozbilici/AP)

 

Első díj – Kiemelt hírek, sorozat – Rendőrök egy gyilkosság helyszínén Manilában (Fotó: Daniel Berehulak/AP)

 

Első díj – Hosszútávú projektek, sorozat – Égő házból menekülnek bombázás után az ukrajnai Luhanszkban (Fotó: Valerij Melnyikov/Rosszija Szivodnya)

 

Első díj – Hétköznapok, egyedi – Borbély üzlet Havannában (Fotó: Tomás Munita/The New York Times)

 

Első díj – Sport, egyedi – Fotó: Tom Jenkins/The Guardian

 

Első díj – Természet, egyedi – Halászhálóba gabalyodott tengeri teknős Tenerifénél (Fotó: Francis Perez/EPA)

 

Második díj – Hosszútávú projektek – Nők biliárdoznak egy teheráni klubban (Fotó: Hosszein Fatemi/Panos Pictures)

 

Második hely – Kiemelt hírek, sorozat Fiú fogja apja holttestét, akit az Iszlám Állam gyilkolt meg, amíg megérkeznek egy moszuli kórházba. (Fotó: Szergej Ponomarjev/The New York Times)

 

Harmadik hely – Hétköznapok, sorozat – Ujgur asszony a harisnyában tartja pénzét egy kínai vonaton (Fotó: Matthieu Paley/National Geographic)

 

Második hely – Sport, sorozat (Fotó: Michael Hanke/AP)

 

Második hely – Természet, sorozat (Fotó: Ami Vitale/National Geographic)

 

Második hely – Természet, egyedi (Fotó: Nayan Khanolkar/EPA)

 

Harmadik hely – Kiemelt hírek, sorozat – Quezon városi börtön, a Fülöp-szigetek legnépesebb fegyháza (Fotó: Noel Celis/Agence France-Presse)

 

Harmadik hely – Rendkívüli hírek, sorozat – Két férfi várja hogy kimentsék a Földközi-tengeren sodródva (Fotó: Mathieu Willcocks/AP)

 

Harmadik hely – Rendkívüli hírek, egyedi – Iraki kommandósok próbálják kiszorítani az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet Moszulból (Fotó: Felipe Dana/AP)

 

További cikkeink a World Press-ről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.