Már 30 éves a Beverly Hills 90210 – ez történt azóta a sorozat szereplőivel

nlc | 2020. Május 25.
Belegondolni is szörnyű, milyen rég mutatták be sokunk egyik kedvenc tini és fiatal felnőtt sorozatát. Van olyan szereplő is, akinek 6 gyereke van, de olyan is, aki sajnos tavaly elhunyt.

Ami a mai tiniknek az Elité, a húszasoknak a Gossip Girl, az a késő harmincas-negyvenes generációnak a Beverly Hills 90210. Bevalljuk, kicsit ijesztő is volt belegondolni, hogy a sorozat első részét 30 éve, 1990-ben mutatták be. amerikai sorozat. A történet főszereplői az ikerpár, Brandon és Brenda Walsh, akik Minnesotából költöztek szüleikkel a csillogást ígérő Beverly Hillsbe. Az amerikai sorozat olyan sikeres volt, hogy már az első évad után, 1991-ben a Fox legnézettebb szériája lett. Talán nem véletlen, hiszen olyan, sokszor tabuként kezelt témákat feszegetett, mint a nem kívánt terhesség, az alkohol és drogproblémák, a szerencsejáték, a mentális betegségek. A sorozat 10 évadon át ment, a végére a kezdőgárdából már többen hiányoztak, köztük a főszereplő Brenda és Brandon is. 

Ez történt a Beverly Hills 90210 szereplőivel a sorozat vége óta (Fotó: mikel roberts/Sygma via Getty Images)

A Beverly Hills 90210-ből spinoff sorozat is készült  90210 címen még 2008-ban, némileg kapcsolódva az eredeti szériához. Az egyik központi karakter például Kelly húga volt. Ez 2013-ban búcsúzott, majd hét évvel később, 2020-ban ismét bejelentették az eredeti sorozat feltámasztását, melyben szinte valamennyi régi szereplő visszatér majd.  A premiert augusztusra tervezik, ám közbeszólhat a koronavírus-járvány.

Nézzétek meg a galériánkban, hogy mi történt azóta a szereplőkkel. Sajnos mindnyájunk nagy kedvence, a Dylant alakító Luke Perry tavaly elhunyt. Őt már a z-generáció is siratta, ugyanis halála idején a Netflix nagysikerű Riverdale-jében is játszott. De nincs könnyű helyzetben a Brendát alakító színésznő sem, akinek ismét daganatos betegséggel kell megharcolnia.

Brandon, Jason Priestley, Beverly Hills 90210

Jason Priestley - Brandon Walsh karaktere volt a tinilányok egyik nagy kedvence Dylan mellett. Szőke, kék szemű jófiú. Priestley a való életben is botránymentesen él, 2005-óta Naomi Lowde férje, akivel két gyerekük van. Priestley a sorozat után inkább rendezésbe fogott, de azért pár filmes szerepe is akadt. A The Code 2015-ös forgatása során súlyosan meg is sérült, miután egy ló ledobta magáról. (Fotó: Ron Davis/Getty Images és Lilly Lawrence/Getty Images)

brenda, Shannen Doherty, beverly hills 90210

Shannen Doherty - A Brenda Walsht alakító 49 éves Doherty sajnos évek óta mellrákkal küzd. Először 2015-ben diagnosztizálták és az elejétől fogva nagyon nyíltan és őszintén beszélt betegségéről, amiért nagyon sokan hálálkodtak neki. Doherty nem csak a Beverly Hills 90210-zel, de a Bűbájos boszorkákkal is nagy sikert aratott. (Fotó: Paramount Pictures/Newsmakers és Vera Anderson/WireImage)

Dylan, Luke Perry, Beverly Hills 90210

Luke Perry - A közkedvelt színész 52 éves korában, 2019 március 4-én hunyt el, öt nappal azután, hogy stroke-ot kapott. A sorozat Dylan McKay-jének karrierje éppen felfelé ívelt. A sikeres Archie képregények alapján készült Riverdale-ben a főszereplő Archie apját alakította. (Fotó: Angela Weiss/Getty Images és Ron Davis/Getty Images)

Kelly, Jenny Garth, Beverly Hills 90210

Jenny Garth - Mióta a problémás, ám szemrevaló tinit, Kelly Taylort játszotta a sorozatban, Jenny Garth nem túl sok szerepet kapott Hollywoodban. Játszott a What I Like About You-ban Amanda Bynes-szal. 2015-ben hozzáment Dave Abramshez, miután elvált első férjétől, az Alkonyat filmekből ismert Peter Facinellitől. Három lánya van. (Fotó: mikel roberts, Contributor/ L Rothenberg/Getty Images)

Donna, Tori Spelling, Beverly Hills 90210,

Tori Spelling - A 47 éves színésznő már ötgyerekes anya. Donna Martin, azaz Tori Spelling a sorozat után számos független filmben és egy vámpíros sorozatban is szerepelt, ám egyikkel sem ért el nagy sikert. Családi drámáit és önéletrajzi ihletésű könyvét azonban nagy médiafigyelem kísérte. Spelling énekes is, az Álarcos Énekes amerikai kiadásának tavalyi versenyében is szerepelt. (Fotó: Ron Davis,Getty Images/ Ryan Steffy,Getty Images)

David, Brian Austin Green, beverly hills 90210

Brian Austin Green- Donna első szerelmét, David Silvert alakította az azóta számos sikerfilmben, mint a Terminátor - Sarah Connor krónikáiban, vagy a Magnumban is szerepet kapó Brian Austin Green. A 46 éves színész kisebb megszakításokkal Meghan Fox párja, akivel három közös fia született, de exétől, Vanessa Marciltól is van egy fia. (Fotó: Ron Davis/Getty Images és Vera Anderson/WireImage)

Steve,Ian Ziering, beverly hills 90210

Ian Ziering - Amikor nem a Sharknado franchise-ban bohóckodott Tara Reid oldalán, chippendale táncosként kereste a kenyerét a ma 56 éves Ziering. A sorozat Steve Sanders-ének egyik előadását 2013-ban volt sorozatos társai is meglátogatták. Ziering 1997-2002-ig a Playboy modell Nikki Schieler házastársa volt, 2010-ben pedig Erin Ludwigot vette el, akivel két lányuk született. (Fotó: Ron Davis/Getty Images és Emma McIntyre/Getty Images)

Valerie, Tiffani Thiessen, Beverly Hills 90210

Tiffani Thiessen - Igazi gasztrokirálynővé képezte magát mára a sorozat Valerie Malone-ja, aki előtte már Kelly Kapowski-ként ismertté vált egy másik tinisorozatban, a Saved by the Bell-ben. Thiessen a Cooking Channelen vezetett főzőműsort, mint mondta, a konyhában tölti a legtöbb idejét. Jenny Garth és Tori Spelling a sorozat után több helyen is hangot adtak annak, mennyire nem szerették kolléganőjüket. Thiesen több mint 10 éves házas, két gyerek édesanyja. (Fotó: Ron Davis/Getty Images és Greg Doherty/Getty Images)

Andrea,Gabrielle Carteris. Beverly Hills 90210

Gabrielle Carteris - Az 59 éves színésznő Andrea Zuckermant alakította, ő volt a legidősebb a sorozatból. Évek óta harcol a Hollywood-ban uralkodó koralapú diszkrimináció ellen. Carteris számos számítógépes játékban és rajzfilmben kölcsönözte a szereplők hangját. Több mint 25 éve házas és két gyereke van. (Fotó: mikel roberts/Sygma via Getty Images és Rachel Luna/Getty Images)

(Kiemelt kép: Mikel Roberts/Sygma via Getty Images)

Ha még egy kicsit nosztalgiáznátok:

Exit mobile version