Sztárok

Tudtad, hogy a Gossip Girl először folytatásos regény volt? Itt vannak a legfőbb különbségek a könyvek és a sorozat között

A Gossip Girl, vagyis A pletykafészek könyves verziójában Serena és Dan szerelme egyáltalán nem hangsúlyos, Vanessa pedig kopasz. De vannak sokkolóbb eltérések is.

Sokan nem tudják, de a CW Network Cecily von Ziegesar Bad Girl című, fiatal felnőtteknek szóló könyvsorozata alapján készítette el a Gossip Girl (A pletykafészek) című sorozatot.

A tinidráma pedig megalapozta olyan színészek karrierjét, mint Blake Lively, Leighton Meester és Penn Badgley, akinek most is nagy sikerrel fut You című sorozata a Netflixen, és nemrég a karantént is egy jó célra használta fel. Kevésbé alakult szépen a sorsa a Chuck Bass-t alakító Ed Westwicknek, akit több nő is szexuális erőszakkal vádolt meg. 

Chuck Bass (Ed Westwick), Dan Humphrey (Penn Badgley), Blair Waldorf (Leighton Meester), Serena van der Woodsen (Blake Lively), Nate Archibald (Chace Crawford).

Chuck Bass (Ed Westwick), Dan Humphrey (Penn Badgley), Blair Waldorf (Leighton Meester), Serena van der Woodsen (Blake Lively), Nate Archibald (Chace Crawford). (Fotó: Mark Sullivan/WireImage)

Mivel úgy láttuk, a karanténban közületek is sokan visszanyúltak régebbi filmekhez és sorozatokhoz, ezért elhoztuk nektek a Buzzfeed összeállítását arról, mi minden volt másképp a könyvekben, mint a sorozatban:

1. Blair és Chuck szerelme a könyvekben sosem történt meg. Sőt, a regényben Chuck csak mellékszereplő, egy kavarógép, akivel senki sem igazán törődik. Chuck és Nate barátsága sem létezik a könyvben.

2. Blair egyetlen, igazi szerelme a regényekben Nate. A sorozatban ugye ők az alap szerelmespár az elején, de lassan Chuck átveszi Nate helyét Blair szívében. A könyvben a Serena, Blair és Nate háromszög sokkal hosszabb ideig tart, és mindkét lány Nate-tel veszti el a szüzességét. A sorozatban Serena már az első rész előtt több fiúval is lefeküdt.

3. A könyvben Serena azért megy el bentlakásos iskolába, mert összekavart Nate-tel, aki a legjobb barátnőjének a pasija. A sorozatban más, még ennél is komolyabb oka van annak, hogy Serena elmenekült.

4. Blairnek a könyvben testvére születik. És nem ő az egyetlen öccse, a könyvben több testvére is van, míg a sorozatban Blair egyke.

5. A könyvben Serenánál idősebb a tesója, Eric, és nem meleg.

6. Dan viszont igen, pontosabban biszexuális. Egy Greg nevű kollégájával is van kapcsolata.

7. A könyvben Lily és Rufus kapcsolata gimis szerelem, amiből született egy közös gyerekük. De semmilyen más kapcsolat nincs köztük felnőttként.

8. Vanessa a könyvben kopasz.

9. Hasonlóan Blairhez és Chuckhoz, Dan és Serena kapcsolata sem hangsúlyos a könyvben. Annyi igaz, hogy Dan a regényben is odavan egy ideig Serenáért, de nagy szerelme Vanessa.

10. Sokkoló: Blair és Serena testvére, Eric a regényben összejönnek.

11. Nate és Vanessa sosem randiznak a könyvben, ellenben Nate és Georgina igen.

12. Chucknak a könyvben is van háziállata. Egy majom.

13. A regényben Vanessa és Blair lakótársak.

és végül, de nem utolsósorban:

14. A regényben sosem derül ki, hogy kicsoda Gossip Girl.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Sorozatot néznél? Ajánlunk párat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top