Szabadidő

Újabb 6 amerikai sorozat karantén idejére

Ha sorozatnézéssel töltenéd most a szabadidődet, ezeket semmiképp se hagyd ki!

Alig két hete mutattunk már hat olyan amerikai sorozatot, amiket az otthon töltött időszakra jó szívvel ajánlunk a család bármely tagjának. Most jöjjön újabb hat – kifejezetten az elmúlt pár év terméséből. 

Hatalmas kis hazugságok

Nicole Kidman és Reese Witherspoon a Hatalmas kis hazugságok két legfontosabb húzó neve. A két évadot megélt HBO sorozat egy vérprofi pszichodráma, amelynek második évadában az új karakterként érkező Meryl Streep egy szempillantás alatt lemossa a képernyőről két kolléganőjét. 

Az első évad finoman szólva is lassan indul és langyoska is marad – az utolsó húsz percig. Hat és fél epizódon keresztül nem történt konkrétan semmi, és magamban már el is könyveltem, hogy nem is fog. Aztán jött az utolsó 20 perc, én pedig kis híján lerágtam az összes körmömet. 

A második évad erősen sablonos, de Meryl Streep mindent visz. Oké, a karakterét nagyjából három perc után fojtanád meg egy kanál vízben, de mi más is lehetne egy sorozat legfőbb célja, mint az, hogy érzelmeket váltson ki a nézőből?!

hatalmas kis hazugságok sorozat koronavírus

Kép forrása: Imdb

Négy esküvő és egy temetés

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy fantasztikus, brit film Hugh Grant, Andie MacDowell és Rowan Atkinson főszereplésével, amit egyszerűen imádtunk. 2019-ben aztán megérkezett a hasonló című sorozat is, amely nyomokban tartalmaz egy nagyon megkeseredetté vált Andie MacDowellt, de alapjaiban minden és mindenki új benne. Bár a történetnek semmi köze nincs a filmhez, betettem ezt a sorozatot az ajánlóba, mert arra, hogy kikapcsolja az agyat, tökéletesen megfelel: mérsékelten humoros és erősen romantikus. 

négy esküvő egy temetés koronavírus sorozat

Kép forrása: Imdb

A négy fal közé zárt fiatal párok számára ideális az esti pihenéshez.

The Morning Show

Jennifer Aniston egyszerre vezető producere és főszereplője ennek a 2019-es sorozatnak, ami egyelőre 10 epizódot számlál és olyan kőkemény témákat is bátran boncolgat, mint a munkahelyi zaklatás. A sorozat központi kérdése szinte beleég az ember agyába: „Vajon minden olyan szexuális aktus erőszaknak számít majd, amit valamelyik fél később megbán?” A Jennifer Aniston karaktere mellett feltűnő „másik nőt” Reese Witherspoon alakítja. 

the morning show sorozat koronavírus

Kép forrása: Imdb

Westworld

Az HBO első sikersorozata, aminek debütáló epizódja a csatorna valaha volt legnagyobb nézettségét hozta, 2016-ban mutatkozott be a nézőknek. Egy fiktív világban játszódik, egy technológiailag fejlett, vadnyugati témájú vidámparkban, amit androidok laknak.  A Westworld a szórakoztatás legfelsőbb szintjét kínálja a jól fizető vendégeknek, akik kedvük szerint, következmények nélkül cselekedhetnek a park teljes területén anélkül, hogy a látszatra normális emberi életet élő androidok közbeszólnának. A történethez az alkotók – Jonathan Nolan és Lisa Joy – az 1973-as Feltámad a Vadnyugat című filmet, és folytatását, az Eljövendő Világot gondolták újra. 

westworld koronavírus sorozat

Kép forrása: Imdb

13 okom volt

Az immár négy évadot is megélt, 2017-es sorozat főszereplője egy kamaszlány, aki önkezével vetett véget az életének. Halála előtt kazettákat készített, amelyben megnevezte azt a 13 ismerősét, aki szerinte felelős a haláláért. Ha tinédzser gyereked van, fontos, hogy vele együtt nézd meg a sorozatot, és az is, hogy egy-egy rész után beszélgessetek egymással. 

13 okom volt sorozat koronavírus

Kép forrása: Imdb

Válás

Ha szeretnéd Sarah Jessica Parkert egy keserédes sorozatban viszontlátni, akkor a Válás éppen neked való. Nem épp egy habkönnyű limonádé – különösen nem bezártság idején –, de mindenképp megér egy misét, ha végigkövetnéd egy válófélben lévő középkorú házaspár (Sarah Jessica Parker és Thomas Haden Church) kálváriáját. 

válás sorozat koronavírus

Kép forrása: Imdb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top