Szabadidő

6 amerikai sorozat, amit végignézhetsz karantén idején

Most, hogy a jelszó „maradj otthon”, mutatunk 6 olyan, immár véget ért amerikai sorozatot, amelyet akár le is darálhattok, ha eddig még nem tettétek meg.

Ismered azt a kifejezést, amit a sorozatimádók használnak, miszerint „darálunk”? Ez annyit jelent, több epizódot nézünk meg egy adott sorozatból, és így viszonylag hamar végig is küzdjük magunkat az epizódokon. A koronavírus-járvány miatt, és mert a legtöbbet most tényleg mindenki azzal teheti, ha otthon marad, készülhetünk arra, hogy esténként valamivel több szabadidőnk lesz. Ha ezt épp sorozatok nézésével ütnéd el, mutatunk hat amerikai sorozatot, amelyet akár az elejétől a végéig végig is nézhetsz – hiszen már rég leforgatták az utolsó epizódokat.

Totál szívás (Breaking Bad)

Mit tesz egy unalmas kémiatanár, ha megtudja, hogy halálos beteg és csupán hónapjai vannak hátra? Amit bárki más ebben az élethelyzetben: még életében megpróbál gondoskodni a családjáról. Walter White viszont egy egészen furcsa módját választja a gondoskodásnak: összeáll kétes hírű volt diákjával, Jesse Pinkmannel és kémikusként a világ legjobb minőségű metamfetaminjának gyártásába fog. 

breakingbad sorozat karantén

Visszahúzódó kémiatanárból drogbáró: Walter White – Kép forrása: Imdb

Innentől üldözötté válik, hiszen harcol az idővel, fut a rendőrség elől és közben egyre mélyebbre süllyed. A végkifejlet egyértelműen nem kecsegtet sok jóval, a sorozat viszont fantasztikus és abbahagyhatatlan. 

Csillagkapu

A Csillagkapu az 1994-ben bemutatott hasonló című filmen alapuló sci-fi sorozat. A végtelenül szexi ezredes, Jack O’Neil, a kissé teszetosza tudós, Daniel Jackson, a szupernőnek számító Samantha Carter és a Chulak bolygóról származó jaffa harcos, T’ealc harcai a goauldok ellen egy megunhatatlan filmtörténeti eposz. A sorozat elsősorban mese, de annyira jó belegondolni abba, mi volna, ha tényleg létezne ez a bizonyos csillagkapu…

csillagkapu sorozat karantén

Csillagkapu – Kép forrása: Imdb

Botrány

Shonda Rhimes producer neve garancia arra, hogy a Botrány című sorozat igazi szuperprodukció. A főhős, Olivia Pope amolyan megoldóember, aki a Fehér Házban szerzett befolyást magának. Nem is akárhogy, merthogy Olivia az épp elnöki székben ülő, roppant jóképű elnök szeretője. Ahogyan azt Shonda Rhimes többi sorozatában megszokhattuk (egyébként az ő neve fémjelzi a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatot is), a Botrány is tele van túlzásokkal, titkokkal, a szereplők múltjának sötét árnyoldalaival. 

botrány sorozat karantén

Kép forrása: Imdb

A pletykafészek

Nem csak a tinédzserek, az egész család élvezni fogja ezt a sorozatot. Egyrészt, mert tele van rejtéllyel; arra az alapkérdésre például ki is az a névtelen blogger, a Pletykafészek, aki árgus szemmel követi és dokumentálja a főszereplők életét csak az utolsó epizódban kapunk választ. Másrészt egy olyan világba repít minket, ami a mi valóságunkhoz képest teljesen szokatlan: éljen a manhattani elit és gyermekeinek élete, küzdelme és szerelmei. 

pletykafészek sorozat karantén

Kép forrása: Imdb

Vásott szülők

A Szívek szállodájának Lorelai-a, Lauren Graham újabb szerethető, kedves, családi sorozata. Három generáció élete jelenik meg négy testvér sorsát bemutatva. Magánvéleményem szerint a sorozat tényleg magával ragadó, de inkább az „egynek jó” kategória, amit nem nézünk meg többször.

vásottszülők sorozatok karantén

Kép forrása: Imdb

Agymenők

A végére jöjjön egy komédia, amit annyiszor nézhetünk végig, ahányszor csak szeretnénk, garantáltan imádni fogjuk minden alkalommal. Főszerepben Sheldon és az ő világa; négy kissé életképtelen tudós élete egy elromlott liftű társasházban.

agymenők sorozatok karantén

Kép forrása: Imdb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top