Szabadidő

Így netflixezhetsz a barátokkal és távoli családtagokkal

Ki mondta, hogy karantén idejére le kell mondani a közös film- vagy sorozatnézésekről?

Igaz, ehhez most egy kis trükközésre lesz szükség, hiszen a koronavírus-járvány miatt amúgy is otthon tartózkodik, aki csak megteheti. A „fapados” verziót már eddig is sokan használták: ez az, amikor összekapcsolódunk videón, majd egyszerre nyomjuk le a lejátszás gombot, így nagyjából ugyanott tartva kibeszélhetjük a képernyőn látottakat. Persze, ennek megvannak a hátrányai, elég, ha egyszer megszakad a kapcsolat vagy valamelyikünknél lefagy a böngésző, és máris szétesik a szinkron, de szerencsére a digitális technológia szállítja az ennél megbízhatóbb megoldásokat.

Indulhat a Netflix Party!

A Netflix Party nem más, mint egy böngésző-kiegészítő a Google Chrome-hoz. Nagy előnye, hogy egyszerre többen is használhatják, ráadásul elég csupán egy embernek telepítenie, így ha valaki nem mozog annyira otthonosan az internet világában, hogy egy Chrome-pluginnal elboldoguljon, nincs gond.

A telepítést követően a „házigazdának” be kell jelentkeznie a Netflix-fiókjába, elindítani a kívánt filmet vagy sorozatot, majd egyből leállítani és a jobb felső sarokban látható NP feliratú gombra kattintva megkapja azt a linket, amit a többiekkel megoszthat. Nekik csak annyi a dolguk, hogy erre a linker rákattintva belépjenek a virtuális moziterembe.

Így nézhetitek közösen a netflixet a barátaiddal

A Netflix forgalma jelentősen megnőtt a koronavírus megjelenése óta (Fotó: Getty Images)

A közös nézés során ezen a felületen keresztül cseveghetünk is a többiekkel, egyetlen hátránya csupán, hogy név helyett véletlenszerűen oszt ki szimbólumokat a többieknek, ami egy picit zavaró lehet. Cserébe az éppen nézett tartalmat bárki leállíthatja vagy előre-hátra tekergetheti. Viszont minden epizód vagy film végén újra kell indítani az egész folyamatot, mert egyelőre a Netflix Party még akkor is kidob minden felhasználót, ha be van állítva, hogy automatikusan elinduljon a következő epizód.

Ha nem csak Netflixet néznél

A másik megoldást az egykor Rabbitnek, ma már Kastnek nevezett streamingmegosztó szolgáltatás jelenti, amely valamivel rugalmasabb, mint a Netflix Party. Már csak azért is, mert bármilyen böngészővel lejátszható, emellett nemcsak a Netflix, hanem más streamingszolgáltatók kínálatát is nézhetjük a barátainkkal együtt.

Ehhez regisztrálni kell a Kast weboldalán, majd hozzáadhatjuk a barátainkat az ismerőseink köréhez, akikkel közösen szeretnénk tévézni. Akárcsak a Netflix Party esetében, itt is egy ember indítja a lejátszást.

Az alapszolgáltatás ingyenes, itt cserébe rosszabb minőségű a videók felbontása, nincs teljes képernyős lehetőség és a hirdetéseket is el kell viselni, viszont a csevegési funkciók sokkal barátságosabbak, mint az előző megoldásnál. Aki pedig nem sajnálja, havi szűk 5 dollárért előfizethet a premium verzióra, ahol jobb minőségű videók várják, és a reklámokat is elfelejtheti.

További cikkeink streamingszolgáltatásokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top