Gasztro

Gyöngytyúk káposztával, svábosan

Hozzávalók 4-6 személyre:

• 1 db gyöngytyúk (1,90 kg)
• 12 dkg füstölt szalonna
• 15 dkg vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 30 dkg burgonya
• 20 dkg zöldpaprika
• 15 dkg paradicsom
• 40 dkg fejes káposzta
• 8 dkg rizs
• köménymag
• pirospaprika
• só


Elkészítése:

A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A finomra vágott vöröshagymát a szalonna zsírjában megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt köménymagot, majd megszórjuk pirospaprikával. Azonnal hozzáöntünk egy kevés vizet, beletesszük a gyöngytyúkot, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Ezután hozzátesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a zöldpaprikát és a cikkekre darabolt paradicsomot. Végül belekeverjük a csíkokra vágott fejes káposztát. Amikor a káposzta és a burgonya félig puha, hozzáadjuk a megmosott és előzőleg kevés olajon jól átforrósított rizst. Forrásban lévő vízzel felöntjük, és letakarva, a sütőbe tolva, készre pároljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése