Gasztro

Tippek a kelt tésztákhoz




A buktákat a sütőlemezre az előírt távolságra rakjuk egymástól, mert a sütés közbeni térfogat-növekedés miatt összeérhetnek, összeragadhatnak.

• A kenés közben a tészta oldalára lefolyt tojás hátráltatja a tészta kelését és sütését.

• A kiszaggatott fánkokat ne tegyük szorosan egymás mellé, hogy az utókelesztés folyamán ne ragadjanak össze.

A fánkok sütésekor az olaj hőfokát próbafánk-darabbal, vagy a szúráskor leeső széllel próbáljuk ki. Ha túl forró az olaj, akkor hirtelen sül és a belseje nyers marad, nincs ideje a növekedésre, nem lesz szalagos.

• A fánkokból egyszerre csak annyit helyezzünk az olajba, hogy a sütés hatására megnövekedett fánkok ne érjenek össze.





Az édes kelt tészták készítésénél (500 g liszthez) maximum egy mokkás kanálnyi sót használjunk, ami kb. két-három grammnak felel meg.

A dagasztott, gyúrt kelt tészták kidolgozásánál megkönnyíti a munkát a dagasztógép használata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top