Gasztro

Alma köntösben





Hozzávalók

• 600 g borízű alma
• 30 g kristálycukor
• 3 db tojás
• 2,5 dl tej
• 0,3 dl rum
• 150 g liszt
• 50 g fahéjas porcukor


Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat kifúrjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kristálycukorral meghintjük, és tíz percig állni hagyjuk. A tojások sárgájából a tejjel, a rummal és a liszttel az átlagosnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát készítünk, majd a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és lazán hozzákeverjük. Az almaszeleteket egyenként beleforgatjuk a tésztába, kiemeljük, lecsepegtetjük, és bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése