![Ádám Martin és Szoboszlai Dominik](https://nlc.p3k.hu/uploads/2024/06/gettyimages-1724412998.jpg)
Hozzávalók:
![]() |
20 dkg póréhagyma (csak a fehér része)
1 szál angol zeller
25 dkg brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
5 dkg spenót
őrölt szerecsendió
5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
őrölt bors
só
Elkészítés:
Másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük és kis rózsákra szedjük. Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük.
Beletesszük a leöblített és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval, és még 3 percig kislángon főzzük. A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest, és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.