Gasztro

Micsoda csirkefogások!

Nyáron valahogy szívesebben fordulunk a könnyű ételek, így a könnyű húsok felé is. Sajnos, halból nem eszünk eleget, de a csirke abszolút listavezető a húsfélék között. Tamás ezúttal három "csirkefogást" ajánl nekünk.

A csirkemell nem száraz és íztelen, mint azt néhányan – tévesen – feltételezik, csak tudni kell elkészíteni. Nem tesz jót neki például a klopfolás, bőven elég, ha a tenyerünkkel meglapogatjuk kissé, ha meg valami tejtermékbe, például joghurtba áztatjuk, olyan puha és omlós lesz, hogy csak na!

Tamás currys-tejfölös csirkéje gyorsan elkészül, kicsit pikáns és nagyon illatos. Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk!

Ugyancsak Tamás kreációja a Kárpátia étterem nevét viselő étel, amely mintha kifejezetten dönteni nem tudó turisták kedvéért született volna: íme, a paprikás krumpli, de azért ehettek csirkét is hozzá… (Egyik nap japán turisták fényképezték lelkesen a Kárpátia bejáratánál Tamás fényképét, most vagy ettek a paprikás krumplis csirkéből, vagy összekeverték őt Vilmos herceggel…)

Azoknak, akik minden biztatás ellenére sem szeretik a mellét, csak a combját (mármint a csirkének!), séfünk egy sajttal és szalonnával töltött csirkecombot készített. A szalonna és minden egyéb füstölt íz nagyon jót tud tenni kedvenc baromfinknak.

Jó főzést, jó étvágyat!

Sajttal és szalonnával töltött csirkecomb

Hozzávalók: 4 csirkecomb, só, 3 zsemle, tej 10 dkg bacon szalonna, 10 dkg Pannónia sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, feketebors, szerecsendió, 2 tojás.

A csirkecombokat megmossuk, a bőre alá benyúlunk az ujjunkkal, hogy később könnyű legyen megtölteni. Besózzuk, és elkészítjük a tölteléket. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd ha megszívta magát, kinyomkodjuk. A szalonnát kockákra vágjuk és üvegesre pirítjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. Az áztatott zsemlét összegyúrjuk a szalonnával, a sajttal, a petrezselyemmel és a tojásokkal. Ízesítjük sóval, őrölt feketeborssal és szerecsendióval. Az így elkészült tölteléket a csirke bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk rá, és 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Időnként meglocsolgatva kb. 1 óra alatt megsütjük.



További két Tamás-csirkefogást (
Kárpátia csirkemell paprikás krumplival, Curry-s tejfölös csirkemell
) találhatsz a Nők Lapja július 30-án megjelenő, 31. számában!

Még több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Gyászból arany »
Nálatok nyaralnak az állatok? »
Szandi anyának született »
Táncos, új szerepkörben: Juronics Tamás »
Gazdag tinik titkai »
Valami Amerikáról… »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top