Mi idehaza kezdjük átérezni a joghurtos fogásokban rejlő lehetőséget: már rutinosan keverjük a joghurtospohár tartalmát a különböző shake-ekbe, turmixokba és süteményekbe, a mediterrán és a közel-keleti konyha hatására bátrabbak lettünk a mentás vagy az uborkás-fokhagymás joghurtos kísérők fogyasztásával, és persze ne feledkezzünk meg a nyár nagy slágerének, a hűsítő gyümölcslevesnek az említéséről sem.
A joghurt mindennapi étrendünkbe való beiktatása mellett szólhatnak még az észérvek is:
• A joghurt a fogyókúrázók régi barátja, fogyasztásával csökkenthető a szervezetünkbe jutó táplálék zsírtartalma.
• Antibiotikus hatása mellett teljes értékű tejfehérjéket, ásványi sókat és szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemeket is tartalmaz.
• Kiemelkedő a B-vitamin-tartalma, és a bélrendszer működését is nagyon jól ellensúlyozza.
Ízleljük, keverjük és kóstoljuk bátran a joghurtos ételeket!