Gasztro

Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémlevesA leves hozzávalói:

  • 20 dkg zellergumó
  • 5 dkg póréhagyma
  • 5 dkg burgonya
  • 5 dkg Milli teavaj
  • 3 dl Milli Perfecto Főzőtejszín 20%
  • 1 l húsleves
  • 1 ml tökmagolaj
  • só; bors; szerecsendió

A póréhagymát és a zellergumót szeleteljük fel, majd vajon pároljuk meg. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük meg, majd öntsük fel az előre elkészített húslevessel. A megtisztított és felszeletelt burgonyát főzzük bele a lébe. Adjunk hozzá 3 dl Milli Perfecto Főzőtejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levesünket.

Tejszínes zellerkrém-költeményünkre egy kis tökmagolajjal tegyük fel a koronát.

Jó étvágyat!

Itt most meg is nézheted,

milyen egyszerűen készül el ez a finom fogás!

 

Még több recept:

Csirkemell roston sütve, párolt zöldségekkel, tejszínes gorgonzola mártással

Tejszínes burgonya 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top