Gasztro

Operába járnak a méhek Bécsben

A bécsi Operaház rendhagyó ötlettel rukkolt elő idei Operabáljára: vendégei egy csupor mézet kapnak ajándékba, méghozzá abból a muzikális mézből, mely az Operaház tetőterében új otthonra lelt szorgos méhektől származik, és melynek elkészítésében a bécsi Opera sztárjai is segédkeztek.
Éneklő méz

6 különleges bécsi étterem »

Énekelni ugyan nem tud, de az énekes pacsirták torkára biztos különösen jó hatással lehet az az éneklő méznek keresztelt nedű, mellyel a Bécsi Operaház szeretné megédesíteni vendégei életét az idei Operabál alkalmából.

A Bécsi Állami Operaház még a 2010-es biodiverzitás éve alkalmából egy 60 ezer méhből álló kaptárt telepített a ház tetőterébe. A szorgos méhek úgy tűnik, szívesen dolgoztak a muzikális környezetben: 2010 augusztus végén összesen 30 kilogramm mézet gyűjtöttek be az intézet tetején.

A méhészet örömeiből az operaház hírességei is kivették a részüket, a pergetésben olyan sztárok segédkeztek, mint Alexandra Reinprecht és Ildiko Raimondi szoprán énekesnők, illetve Herwig Pecoraro és Alfred Sramek.

Operába járnak a méhek Bécsben

Az akció egy természetvédelmi kampány része, melyet még 2010-ben a biodiverzitás (biológiai sokféleség) évének alkalmából közösen indított az oszták Környezetvédelmi Minisztérium, a bécsi Operaházat üzemeltető Budestheater-Holding, az osztrák méhészek platformja és a méhbarátok. „Különös köszönet jár a bécsi Operaháznak, amiért lehetővé tette egy ilyen eredeti ötlet megvalósítását és tetőterében otthont adott a méheknek” – hálálkodott Niki Berlakovich, Ausztria környezetvédelmi minisztere, és jó szórakozást, valamint kellemes mézfogyasztást kívánt a március 3-án megrendezendő Operabál vendégeinek.

Operába járnak a méhek Bécsben

A bécsi Operabál Európa leghíresebb báljainak egyike és a báli szezon csúcspontja, melyet nemcsak hatalmas nemzetközi figyelem kísér majd, hanem ez alkalommal valószínűleg a méhek világa is nyomon követ, hisz a kaptár pillanatnyilag a Operaház tetőterében – éppen a bálozók feje fölött – telel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top