A chips rengeteg étel tökéletes kísérője lehet, nézzétek csak! |
Ha egy étel természetes alapanyagokból készül, már jó ideje sokkal vonzóbb és keresettebb az igényesebb fogyasztóréteg körében. Nem csoda, ha a nagynevű és magukra valamit is adó éttermekben ma már szinte kizárólag ilyen hozzávalókkal dolgoznak a séfek. De vajon ugyanez a helyzet a hétköznapi gyorskaják, például a nassolni- és ropogtatni valók terén is? Minden jel szerint igen. Egy közelmúltban Los Angelesben a Cornell Egyetem egyik végzős diákja által végzett felmérés eredményeképpen ugyanis az jött ki, hogy a legkülönfélébb kritériumok – mint például zsírtartalom, csomagolás, ár vagy éppen a kiszerelés – alapján a megkérdezetteknek az volt a legfontosabb, hogy a megkívánt snack, chips, mogyoró vagy más ropogtatni való természetes eredetű és ízű legyen. Lehet, hogy tényleg leáldozóban van a mesterséges ételszínezékek kora?