Gasztro

2200 kilométert utazik a kedvenc pizzájáért

16 államon keresztül több mint 2000 kilométert utazik egy amerikai férfi, hogy egyen a szerinte legfinomabb pizzából, illetve feltankoljon belőle a következő hónapokra.
2200 kilométert utazik a kedvenc pizzájáért
Pizza 10 perc alatt? Nem olyan, mint a hagyományos tészta, de bor mellé szeretni fogod!

David Schuler Massachusettsben nőtt fel, jelenleg pedig a Mississippi állambeli Jacksonban él, ahol állítása szerint szörnyű pizzákat készítenek. Azt mondja, a szülővárosában, Stoughtonban adják a legfinomabb pizzát, ezért képes volt átutazni a fél országot, hogy begyűjtsön 150 mirelit, vákuumcsomagolt darabot.

A lelkes pizzaevő már többször megtette a hosszú utat a Town Spa pizzériába, sőt még az sem fáj neki, hogy egy-egy ilyen kaland 1200 dollárjába, vagyis körülbelül 225 ezer forintjába fáj.

Bár mi is nagyon irigyeljük a problémáiért, azt még hozzá kell tennünk, hogy hosszú ideig küzdött a pizza célba juttatásával, az első szállítások során ugyanis valami mindig balul ütött ki: a hűtőtáskába pakolt jég eláztatta a pizza tésztáját, utána pedig hiába szállt repülőre 40 fagyasztott pizzával, egy hurrikán miatt kényszerleszállást kellett végrehajtani, és mire hazaért, a pizza sokat veszített vonzerejéből. Aztán rájött, hogy a legjobb módszer, ha kocsival megy, és csak tankolni áll meg, közben pedig az anyósülésre tett pizzákat falatozza.

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

S hogy milyen pizzákért képes ennyit vezetni valaki? Az utolsó rendelésben 50 sajtos, 50 kolbászos-hagymás és 50 pepperonis-hagymás pizza szerepelt.

Ha most megkívántad a szuper pizzát, készíts otthon házi verziót, ajánlunk néhány tuti receptet. Mit szólsz például egy lilahagymás-baconos, egy mascarponés-sonkás, vagy éppen sajtos szélű, húsos pizzához?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top