Nyilván neked is ismerős a szituáció, amikor rázogatva, ütögetve próbálod kinyerni az ürülőben lévő a flakonból a még benne lévő ketchupot, mustárt vagy épp majonézt. Akárhogy is kínlódsz és hiába tárolod fejjel lefelé, a végén mindig a palack nyer, és végül akár több adagra való szósszal a belsejében hajítod ki a szemétbe.
Ennek a bosszantó helyzetnek vet véget egy új találmány, az úgynevezett LiquiGlide. A Massachusettsi Műszaki Egyetem hallgatóinak egy csoportja által kifejlesztett méreganyagmentes bevonat egész egyszerűen lepergeti magáról a szószokat, így ha a palack belsejét ezzel vonják be, abból mindenféle erőlködés nélkül kifolyik a szósz, mégpedig az utolsó cseppig.
A csapat a közelmúltban második helyezést ért el az innovációval az egyetem hallgatóinak kiírt pályázaton. Azt remélik, hogy hamarosan a gyártók is felfigyelnek majd a találmányukra.