Gasztro

Művészeti alkotást eszik az iskolás reggelente

Többet enne a gyereked, ha az uzsonnásdobozában nem szendvics, hanem Disney-figura figyelne?

Egy amerikai anyuka megelégelte, hogy a gyereke mindent kipiszkál az ebédesdobozából, és csak turkál az ételben. Ezért úgy határozott, hogy kreatív módon tömi tele a gyereket egészséges ételekkel. Minden egyes reggel legyárt a gyerekének egy tökéletes ételkompozíciót, amit legtöbbször különféle rajzfilmfigurák ihletnek.

Alapos tervezés minden nap

A gondos és valószínűleg borzasztó sok szabadidővel rendelkező anyuka a következő napi menühöz mindig pontos tervet készít, hogy a figura egyes alkotórészei miből készüljenek. Sőt attól sem riad vissza, hogy ételfestékkel színezze be a kenyeret, ha valamelyik főhős bőrszíne megköveteli, de a pillecukor fogsor sem ritka…

Tervrajz
Tervrajz
És a mű
És a mű

Azért ezek után már nem vagyunk teljesen biztosak benne, ha az anyuka célja az, hogy a gyerek egészséges ételt egyen. Az egyébként nem ritka, hogy kreatív szülők és szakácsok vidámabb, gyerekközeli formában próbálják feltálalni az ebédet, de a legtöbben figyelnek arra, hogy a józan ész határain belül maradjanak.

Te szoktál ilyet csinálni?

Nédz meg a menüsort!
Nézd meg a menüsort!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top