Gasztro

Ez a világ legegészségesebb gyorskajája

Csak küllemében hasonlít egy hamburgerre.

A keleti és a nyugati konyha egyik legbizarrabb fúziója a szusiburger, melyet újabban a világ legegészségesebb gyorséttermi fogásaként tartanak számon. Bár küllemében hamburgerre hasonlít, az összetevői a szusiéval egyeznek meg.

A zsemlék pirított rizsből készülnek. A szendvicsbe kerülő hús jellemzően lazac, tilápia hal, garnélarák vagy sovány csirkehús, ezen kívül tofu, salátalevél, hagyma, retek, szezámmag, zsázsa, tengeri algák, avokádó vagy épp ananász kerülhet bele. A hamburgerek esetében megszokott ketchup, mustár vagy majonéz helyett a szusiburgert pikáns keleti mártásokkal ízesítik.

Ez a világ legegészségesebb gyorskajája

Míg egy átlagos hamburger elfogyasztásával akár 1000 kalóriát is beviszünk, addig egy szusiburger energiatartalma 300-400 kalória. Az Egyesült Államokban és Ausztráliában már viszonylag sok helyen árusítanak szusiburgert, Európában pedig várhatóan az elkövetkezendő hónapokban terjed majd el az újfajta gyorskaja. Aki Angliában jár, már megkóstolhatja, ugyanis a kontinensen elsőként a japán YO! étteremlánc kezdte árusítani a szusiburgert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top