Főzz velünk!
Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog… |
Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt
- 70 dkg finomliszt
- 2-3 teáskanál só
- 3-4 dl víz
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg friss élesztő (vagy egy zacskó szárított)
- 1 teáskanál cukor
- fél dl meleg víz
Nézz bele a korábbi részekbe is! Kattints!
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a boros csirke
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a Sacher-torta
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a papírban sült pisztráng
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a nagyi pitéje
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a gazpacho
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a házi vaníliafagyi
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rozé kacsamell
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a mandulás lekváros linzer
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a tejfölös tojásos nokedli
Kajári és Pácsonyi főz: így készül az epres csokitorta
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rizottó
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a „dobostortás” kuglóf
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a csirkepaprikás