Gasztro

Finom, olcsó, gyors: főzz kókusszal!

A 80-as években a kókuszreszeléket maximum golyóhoz vagy kókuszos kockához használtuk, pedig az egzotikus ízű alapanyag ennél jóval többet érdemel...

Őszi gyümölcssaláta pirított kókuszreszelékkel, mandarinos öntettel

Hozzávalók:

  • ugyanannyi, mint a mandarin leve olívaolaj
  • 1 db körte
  • néhány szem szőlő
  • 1 kiskanál méz
  • fél mokkáskanál mustár
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 3-4 db mandarin
  • 2-3 db mandarin leve
  • 1 csomag salátamix
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a saláta hozzávalóit: a saláta-mixet, a feldarabolt körtét, a szőlőt és a mandarint, majd locsoljuk meg az öntettel. Ehhez keverjük össze egy mandarin kifacsart levét a mustárral, a mézzel és az olívaolajjal.

Száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket, és tálaláskor szórjuk a salátára. 

 

Kókuszos, csirkés spagetti

Hozzávalók:

  • olaj
  • sárgarépa
  • csirkemell
  • fűszerpaprika
  • szójaszósz
  • citrom leve
  • kókuszreszelék
  • spagettitészta
  • zöldbab
Kategóriaebéd
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Áztassunk be 2 evőkanál kókuszreszeléket egy dl vízbe, ennek levét  leszűrve majd a húshoz adjuk.

Kockázzuk fel a csirkemellfilét, és pácoljuk be két kanál olaj és egy kanál szójaszósz keverékébe.

Lobogó forró vízben főzzük ki a spagettit.

Egy serpenyőbe melegítsünk fel kevés olajat, és pirítsuk meg rajta a csirkét. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát. Pirítsuk, és keverjük át. Mehet hozzá 2 kanál kókuszreszelék, majd a szárított paprikadarabok. Kevergessük, nehogy odaégjen. Adjuk hozzá a zöldbabot és a kókuszreszelék leszűrt levét. Pároljuk tovább néhány percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Keverjük össze a zöldséges csirkét a tésztával. Tálaláskor megszórhatjuk száraz serpenyőben pirított kókuszreszelékkel. Íze pikánsabb lesz, ha néhány csepp citromlevet is cseppentünk rá.

 

Kókuszos, csokis szelet

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 70 g vaj
  • 50 g (feldarabolva) étcsokoládé
  • 1/4 kiskanál sütőpor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg zabkorpa
  • 170 g sűrített tej
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet a zabkorpával, a sütőporral, a sóval, a cukorral és gyúrjuk össze a puha vajjal.

Egy kisebb tepsi aljára (20 x 20 cm) fektessünk sütőpapírt, és béleljük ki egyenletesen a masszával. Tegyük 10 percre forró sütőbe.

Közben keverjük össze a kókuszreszeléket a sűrített tejjel, majd adjuk hozzá a csokidarabkákat. Kenjük az elősütött tésztára, és tegyük vissza a sütőbe úgy 15-20 percre.

Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Kekszes fémdobozban tároljuk.

 

További receptekért kattints a képre!

Savanyú levesek
Savanyú levesek
Kuszkuszos fogások
Kuszkuszos fogások

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top