

galéria
Megnézem
Összes kép (18)
galéria

Leves- és főzelékfesztivál. Vagy mi...
Leves- és főzelékfesztivál. Vagy mi...

1/18
A csodálatos palotanegyed, verőfényes péntek, mintha ezt is megrendelték volna

2/18
A Hanoi étterem pho levese kicsiben, nagyban

3/18
Hibátlan, szürcsölős, ízes.

4/18
Az Üllői útról idetelepült Delis Bistróban cipóban kértem a thai kókuszos levest

5/18
Egyáltalában nem volt rossz döntés. Bizarr, igaz.

6/18
Miso készül a Sushigyárban. Az alapanyagok: szójaszósz, miso paszta (szójababcsíra-kivonatból), só, halpor

7/18
Mérhetetlen az a távolság, ami engem elválaszt ettől a sós, tengeri ízorkántól – de ez mellékszál.

8/18
Toszkán tengergyümölcsei a Vörös Homár étteremtől

9/18
Katona Péter séftől nem kaptam receptet, igaz, nem is bántam annyira

10/18
Kitelepülős Horváth Dezső bográcsban főzte a babgulyást, a halászlét és a kelkáposzta-főzeléket

11/18
A sashalmi Haldelikát Opoczky Sándort kérte meg, hogy főzzön nagyiccei halászlevet

12/18
Mátyás király egykori vadaskertjének területéről származó halakból készül a félig átpasszírozott, félig egyben hagyott halhússal készülő lé. Van benne törpeharcsa, keszeg, paduc, pontyfej és -farok, harcsa.

13/18
Kecskés Norbert séf a Zappa Cafféból. A legbátrabb.

14/18
Currys vadlazackrémleves királyrákfarokkal. A nyerő. Nálam.

15/18

16/18
Répafőzelék tintahalkarikákkal, egy kedves megoldás, ovis is, felnőtt is. A helyi Don Leone étlaptartozéka.

17/18
Egy klasszik: sárgaborsó-főzelék kolbásszal ugyanonnan.

18/18
A Hrabal söröző meglepetése a bátran vállalt egyszerű, hagyományos pacalleves. Bátorsága mellett sajnos a rántás mennyisége is „megható” volt. Tudom, az alap egy köményes rántottleves, de akkor is. A sör viszont tökéletes volt!

















