Gasztro

40 szuper recept eperrel és egy tuti programtipp

Gyönyörű, piros, zamatos és ellenállhatatlan. Bár az elmúlt hetekben rengeteg epres receptet hoztunk, az igazi eperszezon most ér a csúcsára, Óbudán vasárnapig még fesztivál s van.

Pár éve ért először a tragédia, mert korábban még nem tudtam, hogy az eper ahogy átjut az anyatejbe, a babáknál is allergiát válthat ki. Oké, szezon kiesett, de gondoltam, fél lábon is kibírom, nem tart ez örökké. Aztán tavaly meg sajnos diagnosztizáltak nálam egy enyhe érzékenységet, így csak nagyon-nagyon módjával falatozhatok a kedvenc gyümölcsömből. De a legjobbat akkor teszem magammal, ha teljesen kiiktatom az étrendemből.

Nem szépítek, gyakorlatilag megőrülök ilyenkor. Ráadásul ebben az időszakban semmilyen más olyan gyümölcs nincs, amivel enyhíthetném sóvárgásomat. A cseresznyére is várni kell még,  meggyre, barackra pláne. Meg különben is, az eper a kedvencem.

Így hát csendesen zokogok a kispárnámba, amikor meglátok egy ilyen programot például, mint az eperfesztivál. Pedig most épp az is van, Óbudán, voltam is ott, klassz, van sok eper, csak én nem ehetek belőle, de ti csak menjetek, vegyetek, egyétek, mert tudom én, finom az.
Sőt. Mazochista leszek most  tényleg, mert összegyűjtöm nektek ide linkgalériába az összes szuper receptet az NLC-ről és a Caféblogról. Tobzódjatok csak.  Helyettem is.

Először a program:
I.    Óbudai Eperünnep és Epervásár
Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Budapest legnagyobb termelői piaci hálózata, a Termelői.Hu Közösség a szervezői a Kolosy téren és a Csemete utcában május 19 és 25. között megrendezésre kerülő fesztiválnak.
(Az Óbudai Termelői Piac másik két helyszínén, az aquincumi
Római téren és a kaszásdűlői Pethe Sándor téren is folyamatos epervásár lesz az ünnep alatt, akinek ez esik útba.)
Egyrészt lehet kapni epret, szépet jót, ott voltam, megszagoltam, rendben van, másrészt pedig lesznek programok is, szombaton például főzőverseny (itt tudtok jelentkezni rá), lehet villantani epres finomságokkal.

Konkrétan ezt az epret lehet kapni a fesztiválon:40 szuper recept eperrel és egy tuti programtipp

Na, szóval menjetek, mert lesz eper, jó sok, meg kedves szervezők, meg sok finomság. Én itthon senyvedek, ne is törődjetek velem.

És akkor a mazochizmusom csúcsán, most jól legyűjtöm nektek a tuti recepteket, ha már jól is éreztétek magatokat, epretek is van, akkor tudjatok finomakat főzni.

Ha meg a fesztivál kiesik, vagy még jutányosabban szeretnétek eperhez jutni, akkor itt találjátok a “szedd magad” lehetőségek listáját.

(A fehércsokis tejberizs, forró eperrel receptnél már konkrétan sírtam, de hát mindent az olvasóért. Persze.)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top