Gasztro

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

A pizzafutár egy átdolgozott napon megkönnyíti az életünket, viszont egy rossz pizzafutár meg is keserítheti. Lássuk, hogyan!

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt

10. A kihűlt pizza

Ha tűzforrón akarnám, természetesen megsütném magamnak, vagy beülnék egy pizzériába, és nem házhoz rendelnék, de amíg nincs kint -10 fok, nem nagyon látok mentséget arra, hogy egy pizza, amit a tőlem egy kilométerre található pizzériából rendeltem, teljesen kihűlve érkezzen meg.

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

9. Meglepődés a nagy címleten

Jön, várom a tízezressel, erre ő mereszti a szemét. “Kisebb nincs?” – kérdezi. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha a netes rendelésnél nem jeleztem volna külön megjegyzésben előre, hogy tízezres címlettel fogok fizetni.

8. “Nem tudok visszaadni”

A fenti pont folytatásában a futár nemcsak meglepődik, hanem egyenesen azzal jön, hogy nem tud visszaadni a pénzemből. Jön a kérdés: “Nem jössz le velem valahová felváltani?” Ööö… ha ki akartam volna lépni az otthonomból, nem rendelek pizzát.

7. A késő

Emberből vagyunk, néha összejön, hogy hibázunk, amibe a késés is beletartozik. Viszont a fél órán felüli késés után ne csodálkozzanak, ha egy morcos, éhes emberrel találkoznak az ajtóban. Ilyenkor jólesik, ha legalább elnézést kérnek érte.

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

6. A felszívódó

A késős pizzafutárnál csak egy rosszabb van: amelyik a hívás ellenére egyáltalán nem jön, és erről esze ágában sincs értesíteni engem, az éhes embert. Igen, ilyen is volt már, ha nem is gyakori.

5. A nagy összecserélő

“A tonhalasodat véletlenül odaadtam az előző kuncsaftnak. Már csak szalámis van nálam. Jó lesz?” Nem, nem lesz jó. Azért rendeltem tonhalasat, mert olyat akarok enni. Ennek megkoronázása a durcás arc, amikor egy ilyen után nem veszem át a pizzát, netán átveszem, de nem adok borravalót.

4. Beszólás, pofavágás a kevesellt borravalóért

A tisztességes kiszolgálás és a tisztességes kaja után mindig adok tisztességes borravalót, és ha nem, annak általában az az oka, hogy nem tartottam tisztességesnek a kiszolgálást vagy a kaját. Viszont pofákat vágni, megjegyzéseket tenni olyankor sem a jó modor jele, ha nem jön a borravaló. Ki fog így tőlük rendelni legközelebb?

3. A lusta

Csengetnek. “Juhú, itt a pizzafutár!” – gondolom magamban, és beengedem a bejáratba. Kinyitom az ajtót, és várok. Nem jön. Újra csenget lentről. “Bocs, le tudnál jönni a pizzáért? Egy csomó cucc van nálam”. A házhoz szállítás nem a ház elé, hanem az ajtó elé szállítást jelenti, kedves futárok.

2. A panaszkodó

Néha jólesik csevegni, vagy mondani egy-két jó szót az idegennek, de nem, kuncsaftként nem szeretnék panaszáradatot hallgatni evés előtt arról, milyen drága a benzin, mennyit kellett lépcsőznie, mire felért hozzám, vagy mennyire szakad kint az eső. A morgós pizza kevésbé esik jól.

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

1.    A közveszélyes motoros

Amikor a barátaimat körbekérdeztem, mi a legnagyobb bajuk a pizzafutárokkal, meglepően sokan panaszkodtak az autók közt közveszélyesen szlalomozó motorosokra, akik nem nagyon ismerik, vagy legalábbis sajátosan értelmezik a KRESZ-t. Szóval, motoros pizzafutárok, csak óvatosan!

10 dolog, amiért a pizzafutár utál téged

Minden éremnek két oldala van, de mivel még nem voltam pizzafutár, a neten gyűjtöttem össze a pizzafutárok leggyakoribb panaszait.

10. A kéretlen sztriptíz

Oké, hogy otthon vagy, de ha ajtót nyitsz, akkor könyörgöm, vegyél már magadra valamit! Igen, akkor is, ha agyrohasztó hőség van.

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

9. Rosszul megadott cím

Ha rosszul adod meg a házszámot vagy az emeletet, vagy totál rossz címre rendelsz pizzát, akkor ne vágj sértődött arcot, amikor aztán késve jön a futár.

8. A támadó kutya

Egy pizzafutár keze teli van pizzával. Ha azt akarod, hogy a pizzád a kezében maradjon, ugató kutyádat zárd el, és ne engedd, hogy nekimenjen annak, aki az ételedet hozza.

7. A késő

Egy pizzafutár nem ér rá. Amikor csenget, ne várakoztasd percekig, és ne akkor kezdd el összeszedni a pénzedet a fiókokból, amikor már ott áll az ajtód előtt.

6. A panaszkodó

Nem a pizzafutár találja ki az árakat (különben is, már a rendelésnél ott volt, mennyibe kerül), és nem is ő süti a pizzát. Hasznosabb, ha az étteremnek írsz, mint ha a pizzafutárt idegeled azzal, hogy “kevés rajta a sajt”.

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

5. A pénzért pizzán túl mást is várás

A pénzedért pizzát kapsz, ennyi az üzlet. Attól, hogy a pizzafutár az ajtód előtt áll, még nem köteles neked megadni a privát telefonszámát, nem kell végighallgatnia a vallási térítési próbálkozásaidat, és végképp nem kell segítenie abban, hogy felfúrjon egy polcot a falra.

4. A nagy címlet

Ha nem jelezted előre, ne várd, hogy könnyedén felváltják a húszezresedet!

3. Az aprópénzben fizetés

Az teljesen rendben van, ha a borravalót apróban adod, de ha három pizzát csupa apróval akarsz kiperkálni, azt nemcsak sokáig tart megszámolni az ajtód előtt, hanem komoly súlya is van. Ha meg akarsz szabadulni az évek során összegyűlt aprótól, ne a pizzafutárodnál tedd!

2.    A spúrság

A pizzafutárok fizetése ritkán verdesi a plafont, szóval ha normálisan elvégezte a munkáját, nyúlj a pénztárcádba, és adj neki borravalót. Ebből él ugyanis. Ráadásul megjegyzik azokat a helyeket, ahol nem szoktak kapni borravalót. Sőt, nem egy fővárosi liftben látni felfirkálva az üzenetet: “Borravalót ki ad?”

1.    A bunkóság

Kedvesnek lenni nem kerül semmibe. Köszönni és megköszönni, nagyjából ennyit várnak tőled. Olyan nehéz ezt megtenni?

10 dolog, amiért utálod a pizzafutárt, és 10 dolog, amiért ő utál téged

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top