Abban nincs vita, hogy reggelire márpedig szükség van, de Kollath Werner német orvos és táplálkozástudós összeállított egy olyan nyers reggelit, amivel testileg-lelkileg feltöltődünk ebédig. Bár ez nem mai találmány, az utóbbi időben rettentően felkapták, és nem alaptalanul. Az elkészítés nem több, mint tíz perc, amit azért bárki ki tud szorítani a napjából. A nyers reggelivel pedig koncentrálóképességünk javulását és szervezetünk tisztulását érhetjük el, úgyhogy az a tíz perc bőven meg is éri.
Jótékony hatások
- 4 órán át jóllakottságérzet a gyomor leterhelése nélkül
- nincs többé székrekedés
- méregtelenít, búcsút inthetsz a fáradtságnak
- eléred az ideális súlyodat észrevétlenül
- fizikai és szellemi teljesítőképességed nőni kezd
- jobb közérzet
- elmúlik a kávé, cigi és alkohol iránti vágy
- koncentrációképesség nő
- koleszterinszint csökken
- dúsabbá válik a haj, erősebb lesz a köröm
- az ínysorvadás nem romlik tovább
- erősödnek a csontjaid
- valószínűleg még az örök életet is elnyerjük általa
A Kollath-reggeli receptje
- 1 dl víz
- 30-40 gramm (3-4 evőkanál) búza- vagy rozspehely (hozzá még szezám- és lenmagpehely)
- 15 gramm mazsola vagy más vágott aszalt gyümölcs
- 1 alma (kb. 100 g) vagy más idénygyümölcs
- 2 evőkanál mák
- 1 kiskanál méz
- 1 evőkanál apróra vágott dió (mogyoró, napraforgó, mandula stb.)
- 1-2 kanál citromlé
Mivel nyers ételről van szó, értelemszerűen felejtsük el a pelyhek leforrázását, csak hideg vízbe áztassuk be még előző este pehelykeverékünket. Az éjszakai erjedés közben ugyanis a tápérték szempontjából létfontosságú átalakulás megy végbe a beáztatott ételben. A pelyhek mellett egy másik edényben áztassuk be az aszalt gyümölcsöt is, reggel ezt a kettőt kell összekeverni, ez a reggeli alapja. Ehhez vágunk hozzá egy almát, banánt, bármi más nagy kedvenc gyümölcsöt frissen, teszünk bele még két evőkanál mákot, kis mézet, diót vagy egyéb magvat, egy-két evőkanál facsart citromlevet, és már kész is vagyunk. Ráadásul még finom is, teszteltük, tényleg öröm megenni, ebédig pedig eszünkbe sem jut enni.