Póréhagyma-krémleves pirított gombával
Hozzávalók 2 személyre:
- pár csipet só
- ízlés szerint szerecsendió
- 7 dl alaplé
- 1 db citrom leve
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg póréhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 ág kakukkfű
- 1-2 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csiperke gomba
Elkészítés
A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén 6-7 percig dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, ráborítom a burgonyát, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzöm. Frissen őrölt borssal, késhegynyi szerecsendióval, citromlével ízesítem, majd turmixolom.
Közben felhevítek egy serpenyőt, pár csepp olajat teszek rá, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, rászórom a kakukkfüvet, és pár perc alatt pirosra sütöm. A levessel együtt tálalom, amit tökmagolajjal tovább ízesíthetek.