Gasztro

Gyors vacsora: kicsari, a tápláló indiai egytálétel

Egy könnyen emészthető, csupa zöldség indiai étel a mai gyors vacsoránk. Fogyasztható önmagában vagy salátával és joghurttal. Nagyon sokféle változata létezik, leggyakrabban mungóbabbal készítik, ezt helyettesíthetjük valamilyen lencsefélével, sárgaborsóval.

Kicsari

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 1-2 kanál tisztított vaj (ghi)
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • fél kiskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál garam masala
  • fél kiskanál római kömény
  • 2 cm gyömbér
  • 1 bögre karfiol
  • 1 bögre vörös lencse
  • 1 bögre barnarizs
  • 2-3 l víz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • fél bögre zöldborsó
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A vörös lencse hamar megfő, ezért nem szükséges előkészíteni, de ha más lencsefélét használunk, azt áztassuk be egy időre, majd bőséges vízben tegyük fel főni.
 A barnarizst öblítsük át és 3 csészényi vízzel lelocsolva tegyük fel főzni. Amikor már lassan elkészül, adjuk hozzá a lencsét. Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis vizet és főzzük együtt puhára.
Készítsük el a fűszeralapot. Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat és tegyük bele a felaprított gyömbért, és a római köményt, majd állandó kevergetés mellett pirítsuk. Adjuk hozzá a fahéjat és a kurkumát. Rövid ideig pirítsuk, vigyázva, nehogy megégjenek a fűszerek! Adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát, a rózsáira szedett karfiolt, a sárgarépát, és a zöldborsót. Pirítsuk át, majd engedjük fel egy pohár vízzel. Amikor a zöldségek puhára főttek, keverjük össze a lencsés rizzsel. Öntsünk hozzá még egy kevés vizet és főzzük krémesre.

Még több gyors vacsora: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top