Kicsari
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 1-2 kanál tisztított vaj (ghi)
- 1 mokkáskanál kurkuma
- fél kiskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál garam masala
- fél kiskanál római kömény
- 2 cm gyömbér
- 1 bögre karfiol
- 1 bögre vörös lencse
- 1 bögre barnarizs
- 2-3 l víz
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- fél bögre zöldborsó
Elkészítés
A vörös lencse hamar megfő, ezért nem szükséges előkészíteni, de ha más lencsefélét használunk, azt áztassuk be egy időre, majd bőséges vízben tegyük fel főni.
A barnarizst öblítsük át és 3 csészényi vízzel lelocsolva tegyük fel főzni. Amikor már lassan elkészül, adjuk hozzá a lencsét. Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis vizet és főzzük együtt puhára.
Készítsük el a fűszeralapot. Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat és tegyük bele a felaprított gyömbért, és a római köményt, majd állandó kevergetés mellett pirítsuk. Adjuk hozzá a fahéjat és a kurkumát. Rövid ideig pirítsuk, vigyázva, nehogy megégjenek a fűszerek! Adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát, a rózsáira szedett karfiolt, a sárgarépát, és a zöldborsót. Pirítsuk át, majd engedjük fel egy pohár vízzel. Amikor a zöldségek puhára főttek, keverjük össze a lencsés rizzsel. Öntsünk hozzá még egy kevés vizet és főzzük krémesre.