Az avokádó nagyon egészséges – ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogyan távolítod el a gyümölcs héját! A héj alatti megbarnult részek ugyanis egészségre káros vegyületeket is tartalmazhatnak.
Szakemberek tanácsa: így pucold lépésről lépésre az avokádót.
1. lépés
Függőleges irányban vágd ketté a gyümölcsöt…
2. lépés
…majd óvatosan elcsavarva válaszd ketté.
3. lépés
A magot késsel fordítsd ki a gyümölcsből, majd ismét szeleteld ketté a már félbevágott gyümölcsöt.
4. lépés
Távolítsd el a héjat.
5. lépés
Az avokádó megbarnult, egészségre ártalmas részeit mindenképpen vágd ki.
További avokádós cikkek az NLC-n:
- Miért őrül meg az internet népe az avokádóért?
- 3 ínycsiklandó recept avokádóval
- Guacamole – avagy sajtos avokádókrém
- Ilyen növény az avokádó
Forrás: Daily Mail