Cukkinifasírt ricottával
Hozzávalók 20-25 db-hoz::
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- 2 ek. frissen reszelt parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- a sütéshez napraforgóolaj
- 5-6 ek. zsemlemorzsa
- 150 g ricotta
- 150 g zsenge cukkini
Elkészítés
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. A hozzávalókat összekeverjük (ha a végeredmény túl lágy lenne, tehetünk még bele egy kevés zsemlemorzsát), a masszából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, forró napraforgó olajban kisütjük, és azonnal tálaljuk.
A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette.
Falafel, a zöldségfasírtok királynője
Hozzávalók:
- 1 tk. (Himalája) só
- 30 dkg száraz csicseriborsó
- fél-fél mk. őrölt bor és chilipor
- a sütéshez kókuszzsír
- 1 tk. őrölt koriander
- 2 tk. őrölt római kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 2 ek. tönkölyliszt
Elkészítés
A recept folytatásáért kattints ide, a Pálmafa project blogra.
Répafasírt fetával
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 1-2 ek. aprított petrezselyem
- 1 kk. só és 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dkg trappista sajt
- 10 dkg feta
- fél kk. szerecsendió
- 3 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés
A recept folytatásáért kattints ide, Mrs. Lipton blogjára.
Fűszeres-sajtos karfiolgolyók
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 1 kisebb fej karfiol
- a sütéshez kókuszzsír
- a forgatáshoz zabliszt
- 4 ek. zabkorpa
Elkészítés
A recept folytatásáért kattints ide, a Salátagyár blogra.
Vöröslencse fasírt
Hozzávalók:
- fél vöröshagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 70-80 g zsemlemorzsa
- 3 ek. paradicsompüré
- 2 tk. őrölt koriander
- 40 g zabpehely
- 3 ek. olívaolaj
- 1 csokor felaprított petrezselyem
- 1 tk. tengeri só és 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g vöröslencse
Elkészítés
A recept folytatásáért kattins ide, a Wannabe Chef blogra.
Krémsajtos, szerecsendiós babfasírt
Hozzávalók:
- só, őrölt bors
- 2 tk. majoranna
- 1/4 szerecsendió
- 20 dkg krémsajt
- kb. 8 ek. kukoricaliszt
- 2 db (összesen kb. fél kg) vörösbab konzerv
Elkészítés
A recept folytatásáért kattints ide, a Tetovált lány konyhája blogra.
Sárgaborsófasírt
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 4-5 ek graham liszt
- 2 L-es tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1 tk őrölt koriander, római kömény, gyömbér, chilipor és kurkuma
- a sütéshez kókuszzsír
- fél kg sárgaborsó
Elkészítés
A recept folytatásáért kattints ide, a Pálmafa project blogjára.
További húsmentes fasírtok az NLCafén:
- Gyors vacsora: zöldségfasírt
- Halpogácsa curryvel
- Mit főzzek ma vacsira? Cukkinifasírtot