Ha valami nem mindennapira vágysz, próbáld ki ezt a fűszeres meggylekvárt. Különlegessége a fahéj, a szegfűszeg és a vanília csodás aromájában összpontosul. Főzz velünk fűszeres meggylekvárt! Segítünk, hogyan lesz a legfinomabb.
A fűszeres meggylekvár hozzávalói
- 2,5 kg kimagozott meggy
- 65 dkg cukor
- 2-3 egész fahéj
- 10-12 szem egész szegfűszeg
- 1 rúd vanília
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 zacskó lekvárzselésítő
A fűszeres meggylekvár elkészítése
A fűszeres meggylekvár befőzéséhez a megmosott és kimagozott meggyet tedd föl nagyobb lábasban főni. Lassú tűzön hagyd, hogy engedje a levét. Forrástól számítva 25 percig főzd a gyümölcsöt. Közben dobd bele a fahéjrudakat, az egész szegfűszegeket és a vanília kikapart belsejét. A főzés végén öntsd hozzá a citromlevet és a cukrot, majd főzd még néhány percig a lekvárt. Az elkészült lekvárt vedd le a tűzről, szedd ki belőle a fahéjrudakat, majd keverd hozzá a zselésítőt.
Tisztára mosott üvegekbe töltsd a meggylekvárt, csavard rá a kupakot, majd fordítsd fejjel lefelé, és hagyd így néhány percig.
Ha kihűlt, máris fogyaszthatod kenyérre kenve, palacsintába töltve, süteményekhez adva különleges ízvilágú fűszeres meggylekvárodat.
További cikkek befőzés, lekvár témában az NLC-n:
- Befőzés: ennél nincs egyszerűbben elkészíthető eperlekvár
- Így főzhetsz a legegyszerűbben minden mentes eperlekvárt
- Befőzés: készíts eperdzsemet befőzőautomatával
- Receptek befőzéshez: zárd üvegbe a nyarat
Fotók: Pinterest