Virslis-hagymás lángos
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 3 dkg élesztő
- 1 dl víz
- ízesítéshez őrölt bors
- 1,5 dl tej
- sütéshez + 3 ek. olaj
- 3 vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 csipet + ízesítéshez só
- 1 ek. cukor
- 10 (kettévágott) virsli
Elkészítés
Langyosítsuk meg a tejet és a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, majd hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt.
A lisztet, a sót és a tojást tegyük egy tálba, és a kovásszal gyúrjuk tésztává. A tésztát jól dagasszuk ki (lehetőleg kézzel), majd a félórás pihentetés-kelesztés után a dagasztást ismételjük meg. A felaprított hagymát a forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, egy fél evőkanál liszttel sűrítsük be, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre, 2 fél virslit helyezzünk bele, illetve rakjunk bele 1-1 kanállal a hagymás szaftból. Tojással kenjük meg a tészta széleit, és hajtsuk félbe. Forró olajban süssük ki.