1. Avokádó
Nem mintha kellene még több ok, hogy szeressük az avokádót. Hosszában kettévágva, megsütve a grillen tökéletes íze lesz. Olívaolajjal kenjük meg, spricceljünk rá friss citromlevet és mehet pár percre a grillrácsra, amíg szép csíkos nem lesz. Só, bors mehet rá, amikor levesszük, ha ínyencek vagyunk, akkor ízletes lesz ropogós zöldségekkel vagy feta sajttal töltve.
2. Pizza
Hogy ez nem jutott előbb eszünkbe! Persze csak alulról, a tésztája fog finom füstös ízűre sülni, mert a tetejére továbbra is a sütővel kell ráolvasztanunk a sajtot.
3. Őszibarack
A magja nélkül, félbevágva tegyük a grillre. Balzsamecetet keverjünk ki juharsziruppal vagy mézzel, és ezzel kenjük meg sütés előtt. Füstös és édes desszertet kaphatunk, főleg ha még vaníliafagyit is teszünk a tetejére tálalás előtt.
4. Angyaltorta
Kis előkészületet igényel, hiszen ehhez meg kell sütni a tojásfehérje-mentő süteményt, az angyaltortát. Ha ezt megtesszük, akkor már csak fel kell szeletelni, és pár percre a grillre tenni a szeleteket, hogy megpiruljanak, majd fagyival és eperrel felszolgálni.
5. Csokis keksz
A sütőlapra halmozott csokis kekszes tésztahalmokat nem a sütőbe toljuk be, hanem a grillre tesszük kb. 20 percre, akkor már aranylóan megbarnulnak és tökéletesek lesznek.
6. Francia pirítós
Reggel is be lehet izzítani azt a grillt, hogy meglepjük a családot. A felszeletelt kenyeret megforgatjuk tojás, tej, vanília, méz és só keverékében, majd mindkét oldalát grillezzük pár percig. Kész is a ropogós, különleges reggeli.
7. Görögdinnye
A nyári salátához tökéletesen illik a füstös, sült dinnye íze. A dinnyeszeleteket megspricceljük balzsamecettel és egy kevés olívaolajjal, mielőtt a grillre tennénk őket. Amint már szép grillrácsmintájuk van, le is vehetjük és tálalhatjuk.
8. Banán
A hámozatlan banánt bevágjuk – de nem kettévágjuk – hosszában, és megtöltjük csokidarabkákkal, majd fóliába tekerve tesszük rá a grillre. 10 perc, és miénk a világ legfinomabb édessége.