Rozmaringos gombával és sajttal töltött melegszendvics
Hozzávalók:
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg gouda
- 50 dkg csiperke gomba
- 4-5 ág rozmaring
- kevés olívaolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 4 db bagett vagy kifli
Elkészítés
A bagettek tetejét vágjuk be úgy, hogy a belsejét ki tudjuk szedni, miközben a peremet meghagyjuk. A felaprított vöröshagymát olívaolajon dinszteljük meg. A gombákat mossuk meg, tönkjüket szedjük ki, szeleteljük fel vékonyan, ne hámozzuk! Dobjuk a hagymára, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a felaprított rozmaringleveleket. Pároljuk a gombát 5-6 percet. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne először a tejfölt, majd a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, töltsük meg a krémmel a kiflicsónakokat. Grillsütőben 12-15 perc alatt süssük ropogósra.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Csavart, sajtos bagett
- Mi legyen a vacsora? Vegetáriánus pizza
- Gyors vacsora: zöldségfasirt
- Gyors vacsora olaszosan: rozmaringos-mozzarellás ciabatta