Az igazi olasz pizzatészta titka az egyszerűségében és a pihentetésben rejlik. Lehet, hogy soknak tűnik az a két nap, de higgyétek el, megéri!
A pizza tésztájának hozzávalói:
- 1 kocka élesztő
- 25 ml olívaolaj
- 20 gramm só
- 1 csipet cukor
- 925 gramm liszt (a legjobb, ha olasz lisztet kapunk)
A pizzatészta elkészítése:
Töltsünk fél liter langyos vizet egy nagyobb tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjunk, ameddig feloldódik. Adjuk hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, és a kézi mixer dagasztójával dolgozzuk össze, majd kézzel gyúrjuk szép egynemű tésztává. Tegyük meleg helyre és hagyjuk dagadni 30 percen keresztül. Gyúrjuk át a megkelt tésztát még egyszer, majd pihentessük két napon át a hűtőben. Sütés előtt még egyszer gyúrjuk át, majd porciózzuk és már nyújthatjuk is. A pizza feltéteit válasszuk ki kedvünk szerint, és ha megpakoltuk, mehet is a forró sütőbe.
Gennaro pizzája:
További cikkeink:
- Hogyan kell hideg uborkalevest készíteni?
- Hogyan kell gyömbérszörpöt készíteni?
- Hogyan kell mentaszörpöt csinálni?