Túrópalacsinta fahéjas-mentás szilvaszósszal
Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:
- 125 g liszt
- csipetnyi só
- 250 g zsírszegény túró
- 6 tojás
- 125 ml tej
- 2 tk. vaníliás cukor
- 1 ek. + kevés a sütéshez napraforgóolaj
a szószhoz:
- fél kk. őrölt fahéj
- 2 ek. méz
- 3-4 levél menta
- 200 g (cseresznye) szilva
Elkészítés
A szószhoz a szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.
A palacsintákhoz a túrót, a tojásokat, a lisztet, az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és a tejet botmixerrel simára turmixoljuk. Egy vékonyan kiolajozott serpenyőt felhevítünk, és a masszát evőkanalanként adagolva kisütjük benne a palacsintákat.
Ezalatt a kimagozott szilvákat a mentalevelekkel, a fahéjjal és a mézzel 5 perc alatt sűrűre főzzük, majd a kész túrópalacsintákra csorgatva azonnal tálaljuk.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- Mennyei! Így készül a vietnami palacsinta
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek